מחשבות אובססיביות שמובילות לחרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/12/2018 | 14:13 | מאת: איליה

אשמח להמלצה מה ניתן לעשות כדי להתמודד באופן עצמאי חוץ מספורט לגבי מחשבות אובססיביות שמובילות לחרדות ואיזה טיפול בcbt הציעו לי את הטיפול הזה האם זה מתאים לחרדות? מה עושים בטיפול בחרדות דרך והאם זה מובא בתרופות פסיכיאטריות? בברכה,

03/12/2018 | 14:15 | מאת: איליה

אין לי מושג מה זה ומה עושים?

היי איליה, התמודדות פרט לספורט נלמדת כמובן בטיפול CBT, שבו יש הרבה עבודה עצמית בין פגישה לפגישה. אתה יכול למצוא טכניקות כאלה גם בספרים כמו "די לאובססיה" ו"להתגבר על מחשבות טורדניות". קשה להסביר על כל מהות הגישה בכמה משפטים קצרים, אפשר לומר באופן כללי ש- CBT הוא טיפול פסיכולוגי ממוקד וקונקרטי, שמלמד דרכים להתמודדות ולפתרון של הבעיה. טיפול תרופתי אינו קשור כלל, זה טיפול אחר לגמרי, שניתן על ידי פסיכיאטר. בטיפול לומדים טכניקות שעוזרות להתמודד עם המחשבות, כמו חשיפה מכוונת למה שמפחיד אותך על מנת להתרגל למחשבה מפחידה ו"לשחוק" את הפחד, ושינוי היחס למחשבות כאשר הן מופיעות. כלומר, במקום להתייחס אליהן כאל משהו לא רצוי שיש להימנע ממנו, לומדים לקבל ו"להתיידד" איתן כך שהן מפריעות פחות ופחות. בנוסף למה שכתבתי כאן, יש הרבה מאוד מידע על הטיפול ברשת ואפשר כמובן לקרוא (כדאי לחפש גם לפי "טיפול קוגניטיבי התנהגותי"). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית