בדיקות שלא נגמרות וסבל

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/12/2018 | 18:42 | מאת: סילביה

היי אני בהריון וסובלת. כל הזמן מנסה לשחזר אירועים מהעבר כדי להבין האם פגעתי בעובר ללא הצלחה. בדרכ יש לי זכרון טוב וכאן אני פשוט לא מצליחה.למה? האם יש דרך לדעת את האמת ולהפסיק את הסבל?

היי סילביה, כשמדובר במחשבות טורדניות, אין בהן היגיון, ולכן גם אין דרך "לדעת את האמת". כלומר, תמיד יש ספק שמלווה, ואף פעם לא ניתן להפריך לגמרי את המחשבה, כי המחשבה מוצאת דרך לעקוף גם הוכחות מדעיות וגם ראיות "קבילות בבית משפט". הדרך היחידה להתגבר על כך היא להפסיק לבדוק ולנסות להיזכר, מאחר שהבדיקות רק מזינות את המחשבה ויוצרות עוד ועוד ספקות. מחשבות טורדניות מטבען מלוות בקושי להיזכר "מה היה בדיוק", לכן גם אין שום טעם בכך. הניסיונות להירגע בדרך זו הם אשליה בלבד. אפשר כמובן לפנות לטיפול CBT על מנת להצליח יותר לעצור את הבדיקות והעיסוק סביב הנושא. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית