פחדים מצוקה וכל מה שקשור

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/11/2018 | 20:35 | מאת: yak

שלום שרון, אני בן 27 לפני מספר שנים (3-4) אובחנתי כסובל מocd זה לאחר שהיו לי קשיי נשימה וכל מיני אי נוחות בלקיחת אוויר כל הבדיקות שעשיתי ו(ועשיתי!!) יצאו תקינות כמה וכמה רופאים אמרו לי ללכת לבדוק את העיניין הנפשי של העיניין. ומאז באו והלכו כל מיני פחדים בנושא מחלות. כגון ניוון שרירים שנמשך חודש וחצי חודשיים, וסכיזופרניה שגם הפחד מזה חלף אחרי תקופה מסוימת. הוחלט שאני אנטול תרופות נוגדי חרדה, אם זכרוני אינו מטעה אותי זה היה "סרנדה"באותו הזמן. לפני שנה פלוס לערך עלתה לי המחשבה שאולי אני הומו ואני לא נמשך לאשתי. ומאז אששש בשדה קוצים, בדיקות מול סרטים של פורנו גיי(לא הייתה עוררות אלא תחושה חזקה של כיווץ/נימול באזור השלפוחית) אל מול סרטים רגילים קריאת סיפורים שקשורים לנושא לבדוק האם יש עוררות ובקיצור בדיקות בלתי פוסקות.. כבר שנה ומשהו חלפה והשקט לא חזר לחיי יש תקופות קצרות שזה שם אבל לא באותה עוצמה ולפעמים זה בא חזק ובועט בכל העוצמה. קשה לי כבר להבחין מה מושך אותי ולמה זה נמשך כל כך הרבה זמן אם זה אכן hocd לעומת המחלוץ שחששתי מהם קודם לכן? אודה להתייחסותך מאד

שלום לך, אני חושבת שאתה רואה את הזיקה בין הבעיות שתיארת... זו פשוט אותה הבעיה בצורה אחרת. המוח תמיד "מחפש" ממה להיות מוטרד ולמה לדאוג כרגע. הסיבה שזה נמשך הרבה זמן היא, שאתה עושה הרבה דברים סביב המחשבות, כלומר מנסה כל הזמן להוכיח לעצמך שהן לא נכונות. אלה הם בעצם "טקסים", שגורמים לבעיה להימשך ולהימשך. כדי שהבעיה תפסיק, צריך להפסיק את הטקסים האלה ולהתחיל לחיות עם המחשבות האלה יותר בשלום, להפסיק לעשות דברים סביבן. מובן שקשה לעשות זאת לבד, ולכן מומלץ להיעזר בטיפול המתאים שהוא טיפול CBT. תרופות יכולות להקל על החרדה, אבל הן לא ייקחו ממך את הטקסים הללו, ולכן הבעיה יכולה להיחלש אך לא להיעלם (בדרך כלל) תחת השפעת תרופות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

14/12/2018 | 15:50 | מאת: Yak

אבל אני מרגיש שאני חי עם המחשבות מוכן לקבל הכל וזה עדיין שם וחזק

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית