לא יוצא מזה ...פנייה לשרון

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/09/2018 | 00:36 | מאת: אייל

סובל מזה שנים ..מטופל ועושה המון למען עצמי . אך עדיין יש לי סבל גדול . מוגדר כסכיזופרניה + אוסידי קשה מאוד מחשבתית . נמצא בטיפול עם רופאה כבר שנתיים וחצי בערך ואיני יודע מה לעשות . כלומר להחליף אותה ??? זה לא ממש פשוט .. כי מי מבטיח לי שאצל רופא אחר יהיה לי יותר טוב . אגב שמעתי על הקסדה האם היא תוכל לסייע לי .. בקיצור אני מאוד סובל ומאוד מבולבל . ואיני יודע כיצד להמשיך ומה לעשות עם המצב הקיים . אשמח לחוות דעתכם כאן בפורום . תודה

היי אייל, מדוע להחליף רופאה? אם התרופות לא עוזרות לך מספיק לדעתך, זה לא אומר שהן יעזרו יותר אם תהיה במעקב אצל רופא אחר. אתה יכול לנסות כמובן לשלב טיפול קוגניטיבי התנהגותי, שוודאי יש לו מה לומר בנושא האובססיות. אם אתה סובל מסכיזופרניה, כדאי גם לבדוק את זכאותך לשירותי שיקום של משרד הבריאות, שגם הם יכולים לסייע מאוד בנושאים הקשורים בתפקוד יומיומי. הקסדה עברה לאחרונה אישור כטיפול ל- OCD שיכול לעבוד במקום או בנוסף לטיפול התרופתי. אתה יכול לבדוק גם את האופציה הזו, ולראות אם יקבלו אותך לטיפול. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

03/09/2018 | 23:40 | מאת: אייל

הי שרון!! גם אני חשבתי על עניין של להחליף רופאה אך יש לי נטייה כל הזמן להחליף ולשנות .. בעניין הטיפול בחצי השנה האחרונה מטופל ופוגש פעם בשבוע עם איש שיקום מייסד את ביית חם ועבר פסיכותרפיה . הוא עובד איתי על המנגנון שלי ומשלב הכל ביחד . מה שכן שונה ממטפל אחר. שרון!!>> לא הבנתי כוונתך של לפנות לשיקום משרד הבריאות. יש לי סל שיקום . בעניין הקסדה המטפל שלי לא מאמין לזה. תודה רבה לך לילה טוב אשמח לקרוא תגובתך..

היי אייל, אני שמחה שאתה מקבל שירותי שיקום ממשרד הבריאות. לזה התכוונתי. טוב שכבר פנית אליהם ואתה מטופל. לגבי הקסדה, זו לא שאלה של האם המטפל שלך מאמין בזה או לא. העובדה היא שהטיפול הזה אושר ממש לא מזמן עם התוויה ספציפית ל- OCD ושקיימת אפשרות לנסות אותו, לבחירתך האישית, כמובן אם מי שנותן את הטיפול ייתן לך אישור לכך (לא מאשרים לכל אחד).

04/09/2018 | 19:48 | מאת: אייל

הי שרון !! תודה על תגובתך. אבל איני יודע מה לעשות עם הטיפול...מטפל.. אני מרגיש שהוא כמו חבר . אגב בחודשים האחרונים נכנסו לי לראש מ אובדניות לא שאני רוצה בכך חלילה וחס ושלום . זה דמיון מוטעה ואני מתמודד . לדעתך ... אפשרי "לצאת " מזה . אני נורא מבולבל ולא יודע מה לעשות בנוגע למכלול הדברים והרגשות מה אני סובל . אגב פניתי לאישפוז יום במקום מגוריי ויש לי אינטק שם אחרי החגים . ומה עד אז ? שרון אשמח לדעתך . תודה וערב טוב לכולנו

היי אייל, יופי שפנית לאשפוז יום. המסגרת הזו מספקת טיפול אינטנסיבי, וייתכן מאוד שהיא תחזק אותך. מה שתיארת לגבי אובדנות עשוי להיות מחשבה טורדנית בפני עצמה. אני מציעה לא להתייחס לכך יותר מדי ברצינות, ותזכור שכל מחשבה שעוברת בראש היא לגיטימית. אין שום דבר ש"אסור" לחשוב אותו. אני מאמינה שאתה יכול להחזיק מעמד עד אחרי החגים. הרי אתה מתמודד עם מצבך כבר זמן רב, ובנוסף אתה לא לבד- יש לך ליווי ותמיכה. אל תהסס לפנות למי שמלווה אותך בעת הצורך. שנה טובה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית