מחשבות אובססביות שמפריעות לי ללמוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/08/2018 | 22:29 | מאת: האביר האפל

לפני שנתיים חוויתי משבר נפשי שבעקבותיו התחלתי טיפול בריספרדל 1 מ״ג ולוסטרל 100 מ״ג, הלוסטרל עזר להעלים מחשבות אובססביות שהיו לי אז. בנוסף אני לוקח ויואנס 50 להפרעת ריכוז . לפני חודשיים היה לי משבר ביחסים עם עמיתה שמעלה באימון שנתתי בה בצורה מסוימת, היא מאוד פגעה בי. מאז יש לי מחשבות אובססביות סביב העניין והמניעים שלה. כשאני לוקח ויואנס זה בא ביתר שאת, עד כדי חוסר יכולת להתרכז וללמוד, ואני בתקופה של בחינות מאוד קריטיות כרגע. לפני 4 ימים העליתי מינון לוסטרל ל 150, ריספרדל ל 1.5 וממחר אני מתכוון להוריד ויואנס ל 50. עד כה כל זה לא עזר. מה אני יכול לעשות כדי לחזור לעצמי ? אשמח לעזרתכם כי אני על סף שבירה.

שלום לך, תרופות שנועדו לטפל בסימפטומים של הפרעות קשב וריכוז אכן יכולות להגביר חרדות, לכן זו דילמה לא פשוטה מה "עדיף", כביכול. אני מציעה להיעזר גם בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לתת לך כלים נוספים להתמודד עם החרדות והאובססיות. התוצאות שלו עמידות יותר וללא תופעות הלוואי הלא נעימות של התרופות. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית