מחשבות טורדניות באמצע החיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/08/2018 | 14:08 | מאת: רועי

היי, אני בן 25 לפני כמה שבועות חוויתי התקף חרדה באמצע הלילה (כנראה בעקבות אירוע לא נעים בעבודה שהיה לי כמה ימים קודם). מאז החלו להופיע לי כל מיני מחשבות טורדניות, הזויות ומפחידות שהלחיצו אותי מאוד. כל היום זה או אותה מחשבה או מחשבה מלחיצה אחרת. בימים האחרונים אני מרגיש כאילו שזה החמיר. כל דבר שאני עושה אני שואל את עצמי למה עשיתי את זה, למה חשבתי את זה, למה אמרתי את זה, למה הלכתי לשם ולא לשם וכד', ואז לפעמים חולפת לי מחשבה האם אני נמצא במצב מציאותי. שכל הדברים האלה מלחיצים אותי עוד יותר וגרמו לי לכמה התקפי חרדה. אני מסתובב כל היום עם תחושה שמשהו לא בסדר איתי. אני לא מבין מה המקור של המחשבות האלה, למה פתאום באמצע החיים אני חושב על הדברים האלה, ומאיפה זה בא. אני מפחד להפסיד את העבודה ולהלחיץ את הסובבים שלי, וזה מעציב אותי מאוד. מה יש לי ולמה אני מרגיש ככה, ומה אפשר לעשות במצב הזה חוץ מללכת לטיפול?

היי רועי, אפשר לומר שאלה מחשבות טורדניות "קלאסיות", שכן בדומה לאנשים אחרים, הסובלים מ- OCD, אתה בעצם פוחד מעצמך ומאבדן שליטה. לדעתי, אין שום סיבה שתאבד את העבודה שלך בגלל מחשבות, שכן אלה רק מחשבות וצריך להתייחס אליהן בצורה נכונה. אין גם שום צורך להלחיץ את הסובבים אותך, שכן לא קורה לך שום דבר חריג, ולא כדאי לשדר שכן (כי מה שאתה משדר כלפי חוץ, גם משדר כלפי פנים ומשפיע על יחסך למחשבות). אם אתה לא רוצה ללכת לטיפול, אז כדאי לך להבין שאלה רק מחשבות, לנסות לקבל אותן ולא להילחץ מהן. כלומר, להבין שהכל בסדר, ולהפסיק לבדוק כל הזמן מה קורה איתך ואיך אתה מרגיש. כדאי גם להבין, שהתקף חרדה אינו מסוכן ואינו מעיד על שום דבר יוצא דופן, ואם לא תילחץ ממנו הוא לא יחזור על עצמו (וגם אם כן- זה בסדר). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית