חרדה ומחשבות אובססיביות מטיפול

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/08/2018 | 21:08 | מאת: רינת

היי שרון כמו שכתבתי לך פעם קודמת לאבא שלי יש דמנציה והיום הלכתי למרכז לבריאות הנפש כדי שיעזרו לי והסברתי להם שיש לי חרדןת מאשפוזים ומדיורים מוגנים וכאלה אז הם אמרו לי לא לבוא לבית חולים הזה יותר ושלחו אותי לאיזה מרפאה לבריאות הנפש ששייך למקום הם אמרו לי שלא מאשפזים שם אבל מצד שני קראתי שיש שם אבחון פסיכיאטריה cbt פסיכותרפיה ואשפוז יום שיקומי ואני פתאום נכנסתי לחרדה עם ללכת לשם או לא כי שאלתי את חברה שלי והיא אמרה לי דברים שהפחידו אותי במקום הזה ובבית חולים אמרו לי משהו אחר שזה מקום נהדר שאין שם אשפוזים אני פוחדת שיעשו לי אבחון וישלחו אותי לדיור מוגן או אשפוזים למרות אי רצוני אני פוחדת ללכת לשם כי חברה שלי אמרה לי הרופאים מחליטים מה לעשות איתי אני מתלבטת עם ללכת לטיפול כי מצד אחד אני רוצה שיעזרו לי להרגיש טוב ומצד שני אני ממש מפחדת מרופאים פסיכולוגים פסיכיאטרים כל אחד מספר לי משהו אחר ואני אובססיבית למחשבה ומתלבטת עם ללכת לשם או לבטל את זה בהתחלה שמחתי כי בבית חולים אמרו לי שזה דבר טוב מצד שני יש לי פחד גדול מזה למרות שאני מאוד רוצה עזרה ואני מתלבטת עם לבטל או לא למרות שאני לא רוצה להמשיך לסבול מדיכאון ומה שעובר עלי בזמן האחרון גם בגחח אבא שלי וגם בגלל הטיפול אני לא מתפקדת בבית ויש לי מחשבות אובססיביות על זה כל היום אפילו מרוב פחד מטיפול ומה שקורה עם אבא שלי ביטלתי פגישה עם חברה מחר אשמח לדעת מה דעתך בנושא ומה אני צריכה לעשות במקרה כזה כי ממד אחד בבית חולים אמרו לי שבמקום הזה לא מאשפזים שם ומצד שני חברה שלי סיפרה זוועות על המקום הזה זה מקום שפתוח רק מהבוקר עד הצהריים שרון יקרה קשה לי לתפקד מרוב פחד באמת רציתי לדעת מה דעתך כי מצד אחד באמת אני רוצה שיעזרו לי ומצד שני אני חרדה מהמקום מהטיפול ובכלל מה שקורה עם אבא שלי אשמח למענה מהיר זה מאוד חשוב לי תודה רבה מכל הלב שרון

היי רינת, אני חושבת שהכי טוב שתלכי למרפאה הזו ותבדקי בעצמך, לא כך? חבל שתמנעי מעצמך טיפול בגלל דיעות קדומות על מקום שאת לא מכירה אפילו. הרי את סומכת על בית החולים שהלכת אליו, אחרת לא היית פונה אליהם. וכנראה שהמסגרת הזו באמת לא מתאימה לך, מאחר שהיא מספקת רק אשפוז ו/או טיפול פוסט אשפוז ולא טיפול מרפאתי לאנשים שחיים בקהילה באופן שוטף. בנוסף, אף אחד לא יכול לכפות עלייך אשפוז במרפאה שנמצאת בקהילה, ודאי שלא דיור מוגן או כל שירות אחר של סל שיקום. סל שיקום הוא פריבילגיה שלא ניתנת לכל אחד, אפילו לפעמים לאנשים שרוצים ומבקשים. על אחת כמה וכמה למי שאיננו מעוניין בכך. כדי לקבל סל שיקום בכלל ודיור מוגן בפרט, את צריכה לרצות בשירות, לבקש אותו ולהוכיח למשרד הבריאות שאת מאוד מעוניינת בשיקום ושתתמידי בו. בקיצור, שום דבר רע לא יכול לקרות לך במרפאת חוץ פסיכיאטרית. במקרה הכי גרוע, לא תאהבי את המרפאה ותחליטי שאת לא ממשיכה שם. זו החלטה שלך ותו לא. במקרה כזה, כדאי שתבקשי הפניה למרפאה אחרת, כי ללא מעקב וטיפול יהיה לך קשה לתפקד. אגב, יש להבדיל בין דאגות וחרדות "רגילות" (שזה מה שיש לך) לבין מחשבות אובססיביות, שהן דאגות לא הגיוניות לגבי איבוד שליטה עצמית (תכנים מאוד מסוימים) שאינן מגיבות להיגיון. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית