דיכאון ומחשבות שליליות טורדניות בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/08/2018 | 09:46 | מאת: לימור

אני בת 50 מאז שהופסק לי המחזור אני סובלת מדיכאון בגיל המעבר שנובע הרבה ממחשבות שליליות רעות טורדניות אשמח לדעת מה לעשות כדי להקל לפחות על המחשבות השליליות זה מחשבות שליליות על מה יהיה בעתיד איך אסתדר בעתיד אני לא נשואה אין לי ילדים אני גרה עם ההורים מקבלת תרופות פסיכיאטריות אשמח עם תוכלי לתת לי הצעה איך להקל על עצמי ביום יום עם המחשבות והדיכאון הזה לא היה לי את זה לפני ואיזה טיפול חוץ מטיפול תרופתי יכול להקל על המצב תודה

05/08/2018 | 09:47 | מאת: לימור

אשמח לדעת איך להקל על עצמי באופן עצמאי בנוסף לטיפול שאני מרגישה את המחשבות השליליות והדיכאון אגב זה מלווה בתופעות פיזיות כמו כאבי בטן כאבי ראש אני כל היום במחשבות

היי לימור, אם את שואלת לגבי טיפול, אז נראה שאת צריכה טיפול שיכוון אותך כיצד לשפר את דפוסי החשיבה שלך, ובנוסף כיצד להיות פעילה יותר וליצור לעצמך סדר יום. את הכלים הללו תוכלי לקבל בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בינתיים, את יכולה כמובן לנסות להפעיל את עצמך- למצוא מסגרות של עבודה, לימודים וכו' (אפשר באמצעות שירותי שיקום של משרד הבריאות). סדר יום הוא דבר חשוב ואפילו מכריע כשמתמודדים עם בעיות פסיכיאטריות משמעותיות. הוא מאזן את מצב הרוח והמחשבות. וחשוב מאוד למצוא גם חברה, שיהיה עם מי לדבר ובמי להיעזר, ותחומי עניין- שיהיה מה לעשות. כל אלה יכולים לגרום לשיפור גדול. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

06/08/2018 | 18:45 | מאת: ikno

תודה על תשובתך אצלי באמת היתה התעללות אבל כן הופיע ocd בגיל 27 בגלל זה קישרתי את זה בנוסף הייתי מכור לסמים מגיל 14 עד גיל 27 בזמן שהפסקתי להשתמש בסמים הופיע לי הocd

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית