מחשבות טורדניות מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/07/2018 | 16:33 | מאת: אני

שרון שלום, אשמח לעזרתך, אני סובלת ממחשבות טורדניות פחד לאבד שליטה ושאני יכולה לפגוע באנשים שאני אוהבת. אני מבינה שהמחשבה הזאת הזויה זה התחיל מקום מקום , אני בן אדם הכי רגוע שיש אני לא מנסה לעשות משהו בשביל להוריד את המחשבה כמו טקסים וכאלה על מנת לא להיכנס לזה יותר אבל זה מלחיץ אותי הפחד הזה שאפשר לאבד שליטה הייתה תקופה שהצלחתי להתגבר על זה לבד ללא שום כדורים ולפני כמה ימים המחשבה שוב חזרה . זה מלחיץ אותי נורא אני לא רוצה לקחת כדורים מעולם לא לקחתי אבל המחשבה הזאת כל הזמן בראש שלי ואם ואם ואם. מה אפשר לעשות ? האם זה באמת מסוכן? ממש אשמח לעזרתך

שלום לך, את בהחלט לא חייבת לקחת תרופות. את רק צריכה ללמוד לשנות את הגישה כלפי המחשבות האלה. אם אומר לך שהן אינן מסוכנות, ושאין שום סיכוי לאבד שליטה, זה ירגיע אותך לזמן קצר בלבד, שלאחריו הספק שוב יתחיל לקנן, ותרגישי כמובן צורך לשאול שוב. מה שצריך לעשות הוא לנסות שלא להתנגד למחשבות האלה, ולא להתייחס אליהן כמשהו לא רצוי או מצער. הן פשוט שם, כמו כל מחשבה אחת שעוברת בראש, ואין להן חשיבות מיוחדת. אם יהיה לך קושי ליישם את הגישה הזו בכוחות עצמך, ממליצה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שיכוון אותך בדרך הנכונה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית