טיפול במחשבות אובססיביות עקשניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/05/2018 | 03:13 | מאת: עדי

שלום, אני בת 29 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי מחשבות אובססיביות מלוות בטקסים, ואף סבלתי מהפרעות אכילה סביב גיל 17 (שלדעתי היה קשור ישירות לשאר הפרעות החרדה שלי). יש תקופות יותר טובות בהן המחשבות נרגעות, אך בתקופות לחוצות המחשבות לא עוזבות אותי ואני מוצאת את עצמי מותשת ואני פשוט מרגישה שאני לא יכולה יותר! בסך הכל אני בחורה מתפקדת ויש לי קריירה די מצליחה, אבל אני ממש מתוסכלת מזה שאין לי זוגיות ואוכלת לעצמי את הראש עם מחשבות ופחדים שרק גורמים לי לא לרצות לחיות בכלל (אין לי מחשבות אובדניות כמובן וגם לא הייתי מגדירה את עצמי ״בדיכאון״ או משהו כזה). בעבר לקחתי ציפרלקס שעזר לי חלקית, וגם הלכתי שנה שלמה לפסיכולוגית והיא טענה שבמקרה שלי cbt לא יהיה יעיל כי אין לי חרדה אחת ספציפית. אי אפשר להגיד שהטיפול לא עזר בכלל, אך הוא בהחלט לא פתר לי את הבעיה ועלה לי המון כסף. אני פשוט אובדת עצות ולא מבינה איך אנשים חיים ככה :( מה לעשות? האם יש עוד פתרונות שאני יכולה לנסות? אני מרגישה מאוד בודדה בסבל שלי, כי כלפי חוץ אני נראית מאוד חייכנית ואופטימית אבל מבפנים אני מלאה בחרדות שלי שהפכו כבר לחלק ממני לצערי.

היי עדי, מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני מבינה שאת סובלת מאוד מבעיותייך. אני חושבת שהן בהחלט ניתנות לפתרון, ולכל הפחות אפשר להשיג שיפור משמעותי. צר לי לשמוע שהיית בטיפול שלא עזר. טיפול שכולל רק שיחה חופשית באמת לא יועיל ולא ייתן לך כלים לפתור את הבעיות. זה ממש לא נכון לומר ש- CBT עובד רק על בעיה אחת מאוד ממוקדת. מי שאומר זאת לא באמת מכיר ומבין לעומק את הגישה הטיפולית הזאת. נוסף על כך, OCD יכול להתבטא בכל מיני מחשבות ותחומים שונים, אבל המקור לכל התחומים הללו הוא אותו המקור, ואנחנו מחפשים פתרון מהשורש. לדעתי, שווה לתת צ'אנס למטפל CBT שמבין לעומק הפרעות אובססיביות ועוסק בטיפול בהן. מטפל כזה יוכל למצוא את המכנה המשותף לבעיות (במקום לראות אותן כריבוי של בעיות שונות), ולתת לך את הכלים לפתרון. יש מקום רב לאופטימיות, אל תרימי ידיים! בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית