הסחת דעת ממחשבות חרדה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/04/2018 | 20:28 | מאת: ליטל

מדי פעם אני נתקפת על מחשבות טורדניות חרדתיות במיוחד חרדה חברתית איך אפשר להסיח מחשבות אלו? מחשבות על חרדה חברתית זה מחשבות של פחד לענות לאנשים להביע את הרגשתי כלפי אותו אדם עם הוא מעצבן אותי או מעליב אותי חששות מהתגובות כלפי אשמח לעצה שבוע נפלא

היי ליטל, כשמגיבים לאדם בצורה אסרטיבית, כלומר לא בתוקפנות אלא בביטחון תוך הבעת רגשותייך, בדרך כלל התגובה שלו אינה תוקפנית או נעלבת. אני מציעה לנסות להגיב בצורה כזאת ולהשתדל לא להימנע מתגובה בגלל המחשבות. כאשר את לא פועלת לפי המחשבות, הן בסופו של דבר דועכות, כי הן לא מקבלות במה ולא מפעילות אותך, ולכן אין להן תוקף יותר. בנוסף, את מקבלת סוג של הוכחה שמה שחששת ממנו לא באמת קורה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית