טיפול יעיל למי שסובל מסכיזופרניה וocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/03/2018 | 05:53 | מאת: יוני

היי שרון! האם טיפול cbt נחשב כמועיל למי שסובל משני אבחנות של סכיזופרניה וocd ביחד? אם לא מה הטיפול הכי אופטימלי לאבחנות אלו? תודה והמשך יום טוב

היי יוני, מדובר בשתי בעיות שונות שאין קשר ביניהן. סכיזופרניה הינה בעיה מוחית, בעוד OCD היא בעיה פסיכולוגית. לכל הפרעה או מחלה יש טיפול שונה. אין טיפול שמיועד לשתי ההפרעות ביחד. זה בערך כמו לבקש טיפול אחד שיטפל גם בשבר ביד וגם בבחילות. בסכיזופרניה הטיפול הוא תרופתי בלבד, הוא היחיד שמטפל בסימפטומים הפעילים של הסכיזופרניה. הטיפול ב- OCD הוא אכן טיפול CBT, וקיים גם טיפול תרופתי שיכול להקל על הסימפטומים (שונה בתכלית מהטיפול התרופתי בסכיזופרניה). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

29/03/2018 | 13:31 | מאת: מורי

יש דבר כזה גם ocd וגם סכיזופרניה?

כמו שיכולות להיות יד שבורה וגם בחילות...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית