OCD או הפרעות קשב וריכוז?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/03/2018 | 15:34 | מאת: רוני

איך אדע שזה OCD ולא הפרעות קשב וריכוז? האם אדם יכול לסבול משניהם יחד? האם קיים קשר בין OCD לבין קשיים בלימודים? קשיים בקריאה של טקסט שלם מבלי להבין או לזכור את מה שנקרא? ואפילו לחזור כמה וכמה פעמים על טקסט ועדיין לא לזכור את מה שנקרא כאילו מעולם לא קראת את אותו הטקסט.. והאם OCD למעשה יכול לגרום להפרעות קשב או ליקויי למידה כלשהם?

היי רוני, בוודאי שאדם יכול לסבול משתי ההפרעות יחד. אין כל קשר ביניהן... OCD הוא הפרעת חרדה. כל סוגי החרדות יכולים לגרום לקשיים בריכוז, שהנם זמניים ונעלמים אחרי שהחרדה פוחתת. זה קורה בגלל שבמצב חרדה מופעל מנגנון הישרדותי. כשאדם עסוק בהישרדות, קשה לו להתרכז בתפקודים גבוהים יותר של המוח, כגון קריאה, כתיבה וכו'. זהו מצב זמני, שאינו מהווה הפרעת קשב וריכוז. כדי לדעת אם את סובלת מהפרעת קשב וריכוז, צריך לעשות מבחן מיוחד במרכז הערכה המיועד לכך. המבחן הנפוץ והמקובל בארץ נקרא מבחן TOVA. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית