ילדה בת תשע עם ocd. התלבטות לגבי כדורים.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/02/2018 | 09:10 | מאת: דנה

שלום, הבת שלי בת 9 ויש לה ocd. הטקסים שלה הם דריכות מרובות על כל דבר שזרוק על הריצפה, הולכת וחוזרת, לא מסוגלת לזרוק שום דבר, מתקשה מאד לאכול, כל ביס שהיא לוקחת היא סופרת לפני. אחרי כמה ביסים היא מפסיקה לאכול ובגלל שהיא לא אוכלת מספיק היא יורדת במשקל. היא התחילה טיפול cbt עם פסיכטרפיסט ולפני שבוע לקחתי אותה לפסיכיאטרית שהביאה לה 2 סוגי כדורים: פריזמה וריספירדל. רבע כדור מכל אחד ביום. המטפל שלה נגד הכדורים וביקש שלא אתן לה אותם ואני לא יודעת מה לעשות... מה היית מציעה לי?

היי דנה, הייתי מחכה עם הטיפול התרופתי, מאחר שהוא לא צריך להיות קו טיפולי ראשוני ב- OCD. צריך לראות קודם כל אם היא משתפת פעולה עם ה- CBT, שכן לטיפול זה יש פעמים רבות אפקט משמעותי יותר ללא הטיפול התרופתי. ובאופן כללי, זהו הטיפול שמסוגל לפתור את הבעיה, בעוד שתרופות נותנות הקלה זמנית יחסית (שנמשכת כל עוד לוקחים אותן). בנוסף, התרופות יכולות לגרום לתופעות לוואי לא נעימות, ולא הייתי ממהרת לתת אותן בייחוד לילדים. תפקידו של פסיכיאטר הוא בדרך כלל לטפל על ידי תרופות, וזו הדרך שלו לסייע. אבל אין שום חובה לעשות זאת, בוודאי לא כשלב ראשוני בטיפול. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

21/02/2018 | 08:36 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה. יש לי שאלה נוספת, היום הסימפטומים שלה הם דריכות מרובות, אגרנות וספירה. האם יש סיכון שבעתיד יתווספו סימטומים נוספים כמו פחד מלכלוך, סדר ובדיקות חוזרות? הבת שלי היא ילדה מאד בישנית ומופנמת. היא לא כל כך משטפת פעולה עם המטפל והיא בכלל לא מדברת על המחשבות שלה ועל הרגשות שלה אפילו לא איתי. המטפל אמר שהטיפול יהיה ארוך וממושך. שאלתי היא האם בסופו של דבר זה כן יעבור לה? האם קוראת על אנשים שלא נפטרים מההפרעה הזאת שנים. מה הסיכוי שזה יעבור לה?

היי דנה, ללא טיפול, יכולים להתווסף סימפטומים נוספים. אי אפשר לצפות את התחומים שבהם יתווספו, ייתכן שלא יתווספו תחומים נוספים אלא יהיו סימפטומים נוספים הקשורים לתחומים קיימים. תיתכן גם "התחלפות" של האובססיות באובססיות אחרות. אני לא יודעת מה הסיכוי שההפרעה תחלוף, זה תלוי במידה רבה בטיפול ובשיתוף הפעולה שלה. זה לא אמור להיות תהליך ארוך וממושך, טיפול ב- OCD בדרך כלל נמשך מספר חודשים עד שנה. שיתוף הפעולה שלה תלוי במידה רבה גם בכימיה עם המטפל, כך שיש צורך לבדוק את הגורם הזה, וכל גורם שעלול להשפיע לכאן או לכאן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית