השפעת SSRI על קצב הלב

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/02/2018 | 13:43 | מאת: עינת

שלום, אני נוטלת פאקסט 30 מ"ג לטיפול ב OCD שעוזר מאוד. לאחרונה אני שומעת שכדורים מקבוצת SSRI יכולים לגרום להפרעות בקצב הלב ולמוות פתאומי. אם כן, מדוע הכדורים ניתנים לכל כך הרבה אנשים? מן הסתם, מידע כזה (OCD בכל זאת :)) הפחיד אותי. אשמח לתשובה.

היי עינת, המידע שאת קוראת באינטרנט הוא בחלקו לא נכון ובחלקו הגדול לא מדויק. מכל מקום, את יכולה כמובן גם לפרש לא נכון. באמת עדיף לקרוא כמה שפחות, כדי לא לעודד חרדות, ספקות ומחשבות טורדניות לחינם. זה נכון שתרופות מסוימות במינונים גבוהים יכולות לגרום להפרעות בקצב הלב, אבל לא כל תרופה ולא בכל מינון. כדאי לסמוך על הרופאים שפועלים לפי הנחיות משרד הבריאות, ולא רושמים מינונים שידועים כמזיקים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית