מחשבות קשות לקראת לידה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/12/2017 | 14:22 | מאת: מורי

היי שרון מה שלומך? אני פשוט לא יודעת מה לעשות אני כל כך מפוחדת מהמחשבות שלי יש לי מחשבות כאילו ב100 אחוז יהיה לי דיכאון אחרי לידה המצב רוח שלי ירוד ופתאום עולות לי כל מיני מחשבות מה עשיתי לעצמי שאין לי כוח לכל זה שאני אתאבד ועוד ועוד מחשבות ממש שליליות לגבי הלידה והתינוק אלו מחשבות שפתאום באות לי לראש ואז זה מלחיץ אותי בכל זאת יש לי עוד ילדה לטפל בבית וגם בילד שיוולד בעזרת השם וזה ממש מטריד אותי כי אני ממש מרגישה שיש לי ככה מצב רוח ירטד ומחשבות כאחה זה מחזק לי את העובדה שאני יםתח דיכאון אחרי לידה וזה ממש מלחיץ ומטריד אותי..

היי מורי, שיהיה בשעה טובה!! מחשבות על דיכאון אחרי לידה אינן גורמות לדיכאון זה, וכמובן גם אינן עוזרות למנוע אותו. אין שום דרך לחזות מראש דיכאון אחרי לידה, וגם אין פעולות שאת יכולה לעשות על מנת למנוע אותו. זוהי מחשבה טורדנית מאוד נפוצה, בייחוד לסובלות מ- OCD, ואני מציעה פשוט להתעלם ממנה, ולהמשיך בחייך ובהכנות ללידה כרגיל. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית