הפרעה אובססיבית-כפייתית האם זה בכלל עובר בתורשה?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/11/2017 | 07:21 | מאת: rotenberg

אם אני עושה ילד עם אישה בת 30 שיש לה הפרעה אובססיבית-כפייתית,מה הסיכוי שזה עובר לילד? האם זה בכלל עובר בתורשה? היא טוענת שזה קרה לה עקב טראומה , אמא שלה בריאה

שלום לך, הסיכוי הסטטיסטי אינו ידוע, בין השאר מאחר שלא לגמרי הצליחו להפריד את המרכיב התורשתי ב- OCD מהמרכיב הסביבתי. כדי לסבר את האוזן, גם במחלות נפש של ממש, שבהן המרכיב התורשתי נחשב חזק מאוד (סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה) הסיכוי הסטטיסטי לחלות אם הורה אחד סובל מהמחלה הוא נמוך יחסית (כ- 10%). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/11/2017 | 10:57 | מאת: rotenberg

תודה , האישה אמרה לי שאף אחד לא סובל מזה במשפחה שלה, לא אבא שלה ולא אמא שלה ,אמרה לי שזה קרה לה בגלל פרידה מחבר שלה לשעבר ואכזבה ממנו אמא שלה מרצה ב אוניברסיטה . אז איך אפשר לדעת ? האם כדי לחפש אישה אחרת ?

אני לא חושבת שכדאי לפסול מישהי בגלל שיש לה OCD. זו בעיה מאוד נפוצה באוכלוסייה, ויהיה קשה מאוד למצוא אישה "מושלמת" שלא סובלת משום חרדה או בעיה כזו או אחרת. לכל אחד יש בעיה, ואף אחד מאיתנו לא מושלם. כמובן, ש- OCD אינו קורה רק בגלל גורמים מצביים, אלא יש גם מוכנות (פרה דיספוזיציה) לפיתוח ההפרעה. אפשר להצביע בבירור על גורמים אישיותיים. אבל גם גורמים כאלה יכולים להיות תוצאה של הסביבה שבה גדלה (הישגיות יתר למשל). כפי שכתבתי, השפעתו של הגורם הגנטי אינה ברורה, ולא מדובר במחלה או בעיה נפשית רצינית. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית