מחשבות קשות מאוד מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/09/2017 | 16:21 | מאת: מורי

היי שרון מה נישמע עוד פעם לפני כמה ימים התחילו מחשבות אני מנסה להתעלם מהם אבל היום כבר היה לי ממש מחשבה קשה וזה הלחיץ אותי נורא בעלי התחיל עבודה חדשה ואני רטב היום עם הילדה והשינוי הזה עשה לה קצת רע וקשה לי איתה מבחינת שינה ואז התחילו לי כל מיני מחשבות שאין לי כוח לטפל בה שהיא מרגיזה ולמה נכנסתי להריון עוד הפעם ועוד מלא מחשבות מאטתן סוג למרות שהיא כל עולמי זה הכניס לי קצת עצב שאני חושבת עליה ככה רץאבל היום באה לי מחשבה שאני רק רטעדת בגללה יש לי קצת כמו גוחה בלב כזה עצבות לבד ואז עלה לי שאני אהרוג אותה חליחה ואתאבד מאותו רגע אני על הפנים ומפחדת מהמחשבה ונלחצת ממנה מה עליי לעשות!?

היי מורי, את כנראה כבר יודעת מה תהיה תשובתי- לא לעשות עם זה כלום... לא משנה מהו התוכן הספציפי של המחשבות שלך, כל מחשבה שקולה לכל מחשבה אחרת. לכן, שאלות ספציפיות על תוכן המחשבות הן חסרות כל משמעות, שכן זו אותה שאלה שוב ושוב. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

09/09/2017 | 12:05 | מאת: סהר תמיכה

היי מורי, נשמע שאת מותשת מההתמודדות עם שעות רבות לבד עם הילדה, שנשמע שכרגע מראה קשיים הסתגלותיים לשינויים, ודורשת יותר תשומת לב...אני משערת לעצמי שהשינויים בעבודה של בעלך משפיעים גם עלייך, ואולי משאירים אותך בודדה רוב היום בטיפול בילדים ובבית...ושזה מביא אותך לקצה גבול היכולת לשאת... אני שומעת עד כמה את מרגישה אשמה על המחשבות האלו שלך, על כך שזה כל כך לא מסתדר עם מה שאת מרגישה כלפיה, ועד כמה נבהלת מהמחשבות... ואני חושבת שאולי לצד האשמה אפשר לראות בבהלה דווקא משהו שמבקש לשמור, קול בריא בתוכך שמסמן לך שאת זקוקה לעזרה, קול שהביא אותך לכתוב כאן ולגייס את העזרה הזו. אני רוצה להפנות אותך לכמה גורמים בקהילה שאולי יוכלו לתת לך מענה: יש אתר בשם "אמא יקרה" שנותן מענים לאימהות המתמודדות עם קשיים רגשיים ו/או דיכאון. הם מפעילים תמיכה רגשית פרטנית וכן קבוצות תמיכה. http://imayekara.org.il/ אפשרות נוספת היא מרכז "ציפור הנפש" שמעניקים שירותים כגון הדרכת הורים וקבוצות תמיכה. http://www.slavpro.co.il/ בנוסף, אני רוצה להזמין אותך למרחב בו תוכלי לשתף בתחושות ובהתמודדות ולא להיות עימה לבד. יש לנו באתר סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) פורומים, וצ'אט אישי, דרכם ניתן להתכתב באופן אנונימי עם אחד מאיתנו המתנדבים. נשמח ממש לשמוע ממך, להיות עבורך מקום בו תוכלי לפרוק ובתקווה גם להתמלא מחדש בכוחות. אם תרצי אנחנו ב- http://www.sahar.org.il/ שלך, מתנדבת סה"ר

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית