OCD אחרי לידה סובלת עכשיו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/08/2017 | 22:30 | מאת: עדי

שלום, מעולם לא סבלתי מהפרעות רגשיות. אין לי רקע רפואי נפשי אבל אחרי לידה קרה לי משהן.. חרדה לתינוק שלי ! שהפכה לאובססיה בתחילה שטפתי את הבקבוקים מלא זמן שלא יישאר סבון אחרי זה נשארתי ערה כשהתינוק ישן מחשש לסכנה .. ועכשיו זה חרדה לגביו בגן שלא פוגעים בו שמתנהגים אליו כראוי זה מעסיק אותי 24 שעות בטיפול שהלכתי אמרו לי להתעלם אבל קשה לי כי מרגישה דפיקות לב ופחד קראתי את הספר די לאובססיה אבל לא מוצאת מנוח כשאני מביאה אותו לגן אני מרגישה לחץ רעד ורצון לשלשל ... פוחדת שיפגע חברתית או מהגננת אני מתגוררת באזור דרום ליד באר שבע תוכלי לטפל בבעיה ? מה את ממליצה שאעשה בנתיים? מה זה הפרעה פסיכיאטרית ? איך עברתי 33 שנים בלי הפרעות לפני הלידה?

היי עדי, בדרך כלל יש רקע של חרדות "קלות" גם לפני התפרצות חרדה קשה יותר, אך לא תמיד. אין ספק שצריך לטפל בבעיה, ובטיפול עושים הרבה יותר מאשר רק להתעלם ולא להתנהג לפי המחשבה (למרות שהגישה באופן כללי נכונה). בינתיים, תשתדלי לאמץ את ההמלצה שקיבלת ולהתנהג בצורה רגילה ככל האפשר. אני לא חושבת שלהימנע מלשלוח את הילד לגן יפתור את הבעיה, מאחר שהחרדה יכולה להתפשט גם לאזורים אחרים ולהופיע גם כשהוא איתך בבית, כפי שכבר קרה. לכן, תשתדלי לא להימנע ולא להגזים בהתנהגויות המרגיעות, שבסופו של דבר רק מזיקות לך. אם את רוצה לפנות אליי, אפשר בדרכים הקונבנציונליות ולא דרך הודעה בפורום (זהו לא המקום לכך). בכל מקרה, אני מחיפה. שבוע טוב, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית