לחץ נפשי.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

10/09/2020 | 20:58 | מאת: אירה

שלום רב בחורה בת 21 אחות מוסמכת חדשה יש לי פחד גדול ממחלות ובתקופה האחרונה מקורונה באופן ספיציפי ובכלל בתקופה האחרונה מרגישה עייפה נפשית (כי היה לי קשה בלימודים וסטאג' ואחר כך ממשלתי אשר נדחה בשל הקורונה ונתנו לנו חעבוד עם היתר זמני ואז ביטלו וקבעו ממשלתי חדש ועם כל הלימודים והבלגן הרופא חשד שלאבא שלי יש סרטן הלבלב אז גם כל נלחץ מהבדיקות שברוך השם הכל יצא תקין אבל זה לחץ נפשי עצום ) עכשיו לפני כחודש התחלתי לעבוד כאחות בבית חולים ואיך שהתחלתי אחרי שבועיים הודיעו לנו שהמחלקה הופכת למחלקת קורונה ואז נכנסתי לאין סוף חרדות ופחדים לפני שבוע היתי עם אחת האחיות שהיתה בלי מסיכה ואז התברר שהיא חיובית לקורונה לא הפסקתי לחשוב על זה פחדתי פחד מוות מלהיות נשאית 😖 דברה איתי אחות זיהומים ולאחר כמה בירורים אמרה שלא היתי איתה מספיק זמן ואין צורך שאהיה בבידוד, ביקשתי בכל זאת בדיקת קורונה ולא הסכימה הכנסתי את עצמי לבידוד יזום שלא אדביק חס וחלילה את ההורים ב3 ימים הראשונים לא עשיתי כלום רק ישבתי ושכבתי במיטה יום לאחר מכן עשיתי קצת פעילות גופנית (כמובן שבראש כל הזמן עובר הסרט שאני חיובית) ופתאום הרגשתי חולשה חזקה בכל הגוף וכאב שרירים כל כך חזק שאף פעם לא הרגשתי בעיקר ברגליים וכל החרדות והלחץ התגברו (אולי זה סימן לקורונה?) אחרי יומיים הכל עבר לא פיתחתי קוצר נשימה או חום או שיעול .. השאלה שלי האם יתכן שכאבי השרירים שחוויתי הם חלק מהלחץ הנפשי שאני חייה בו ? או שבאמת זו קורונה ? אני חווה הרבה בלגן בעבודה גם , חלק בבידוד , פעם פותחים את המחלקה , פעם סוגרים , אי וודאות מוחטת !! אשמח לשמוע מהידע שלכם ונסיונכם אם כאב שרירים יכול להתחבר לסטרס ואיך אפשר להתפטר מלחץ נפשי כל כך מוגבר ופחד פעם הרופא המליץ לי לקחת רילקסין אבל גרם לי לחולשה יותר מדי ולירידה בלחץ דם לכן אני לא לוקחת נתנו לי פעם ציפרלקס והפבקתי באישור הרופא אחרי חצי שנה יש לציין שחלק גדול מהמצב הנפשי שלי הןא כתוצאה מהלימודים שלי (היה לי מאוד קשה הרבה ימים ולמידה ומבחנים בלי סוף ועבודה...) בקיצור אשמח לעזרה ותודה רבה לכם וסליחה על החפירות

הי אירה ותודה ששתפת אותנו בהתלבטויות הכנות שלך, בהחלט כן, לאחר ששללת כל אפשרות שהכאבים הגיעו ממקור פיזיולוגי , הגיוני להסיק שהם מגיעים על רקע נפשי. לחץ, סטרס וכל חוויה דוחקת אחרת בחיינו מתבטאת בין היתר בגופנו, וגורמת לגוף "להשתגע" ולבטא את הסטרס העצבי בתחושות שונות. כשאנחנו מבינים שבעצם הגוף בריא וכל העניין הוא נפשי זה מקל עלינו מצד אחד אך גם מעמיד אותנו בפני השאלה, אז מה עושים עם זה. מכיוון שאת עובדת מערכת הבריאות אני יכול להגיד לך, שכפסיכולוגים רפואיים שעובדים בבתי חולים ובקופות החולים, אנחנו נותנים גם מענה לצוות! זה הזמן ליצור קשר עם מערך הפסיכולוגיה במרכז הרפואי בו את עובדת ולבקש מענה בדמות כמה מפגשים עם פסיכולוגית רפואית שתתן לך כלים יעילים להתמודד עם הסטרס שאת חווה. בכמה מפגשים תוכלי להחזיר את תחושת השליטה והאיזון לחייך. זה זמין וזה נעשה באופן דיסקרטי.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית