מתוסכל מבעיות שינה שמפריעות לסדר היום

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

09/12/2012 | 17:44 | מאת: רועי

כבר הרבה זמן שאני סוחב איתי בעיות שינה, אבל עכשיו זה כבר נהיה בלתי נסבל.. קודם כל, קשה לי מאוד לישון בלילה - גם אם אני קם באותו יום ב8 בבוקר, כשמגיע הלילה, באורח פלא אני נהיה פתאום לא עייף, ומוצא את עצמי ער במקרה הטוב על 1-2 בלילה ובמקרה הפחות טוב עד 5-6 בבוקר.. בנוסף לזה, המון פעמים אני לא מצליח לקום בזמן לשעה שקבעתי למחרת, מידי פעם גם כשיש לימודים (סטודנט). אני שם כמה שעונים מעוררים, עם כל מיני טריקים בסמארטפון שבשביל לכבות אותם צריך לעשות כל מיני דברים כמו לפתור תרגילים פשוטים במתמטיקה, ועדיין, לא מצליח.. לפעמים זה מגיע לשינה של הרבה מאוד שעות, בשבוע שעבר איכשהו ישנתי משהו כמו 16 שעות. תמיד אחרי שאני קם, לבסוף, אני נהיה ממש מבואס על זה שישנתי כל כך הרבה ופיספסתי הרצאות, או דברים אחרים שהייתי אמור לעשות. כמה שאני מנסה ללכת לישון מוקדם ולקום בשעה נורמלית זה אף פעם לא מצליח, ותוך יום-יומיים שוב מגיע למצב של לא לישון בלילה.. מאוד מתסכל בייחוד כשיש לי לימודים לא פשוטים על הראש.. האם לדעתך זאת בעיה פסיכולוגית או פיזיולוגית? מה צריך לעשות ולאן צריך לפנות (מעבדת שינה?) במקרה כזה?

מדובר בהפרעה בתזמון שינה . הבעיה הנה פיזיולוגית ולא פסיכולוגית. ההפרעה ניתנת לטיפול . לצורך השלמת האבחון וקבלת הנחיות טיפוליות אנא פנה למכון השינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות