נחירות ודום שינה כדורי שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

26/04/2018 | 16:06 | מאת: יעקב

שלום ד"ר אייל . מזה עשור אני סובל מאינסומיה , המאופיינת בחוסר הרדמות . ניסיתי cbt, דיקור, תרופות טבעיות , פעילות אירובית , סיפרלקס , הגיינת השינה , וכדורי מלטונין ,השינה לא הגיע טבעית . לצערי אני נאלץ להשתמש בכדורי שינה .בעקבות תלונות אשתי על נחירות והפסקות נשימה , עברתי בירור במעבדת שינה שאכן עלתה על דום שינה ונחירות , המליצו על cpap , וירידה במשקל . בחנתי את המכשיר הוא מאוד לא נח ולא מתאים יש המלצה למשהוא אחר ? יחסית אני ישן מצוין בעזרת כדורים ולאורך כל הלילה , ומתפקד כאחד האדם, ( אחרת היום שלפני הוא יום של חולשה ועייפות , ולא הולך לעבודה). האם שכדורי השינה מחמירים את הנחירות ואף תורמים לדום שינה? תוכל לפרט על "מרכז השינה " , "ומרכז העירות" ? כיצד הם עובדים ? בטווח ארוך הנזק שבשימוש בבכדורי שינה מה ממערכות הגוף עלול להיפגע ? תודה מראש .

שילוב של אינסומניה ודום נשימה בשינה איננו נדיר. חשוב לטפל בשתי ההפרעות במקביל. במקרים אלו הקושי בטיפול נובע אכן מהקושי של אדם עם אינסומניה לישון כשמכשיר מוצמד לגופו ומן העובדה שטיפול באנסומניה באמצעות כדורים מסוימים עלול להגביר את הפרעת הנשימה בשינה. הפתרון השמרני כולל טיפול בכדורים משולב בטיפול באמצעות מכשיר C-PAP או באמצעות התקן פה ייעודי. במקרים בהם השילוב לא עובד יש מקום לשקול טיפול כירורגי. לעניין הנזק בכדורי שינה: יש כמובן לבצע הערכת סיכונים כאש מעמידים את הנזק הנגרם עקב חסר כרוני בשינה לעומת הנזק הנגרם ע"י כדורי שינה. בהשוואה זו עדיף ללא ספק להשתמש בכדורי שינה. לעתים כדורי שינה עלולים להיות ממכרים ולעתים מתפתחת סיבולת. במצבים כאלו יש לבחור גיוון נכון של הטיפול התרופתי.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות