טחור טרומבוטי

דיון מתוך פורום  טחורים

18/04/2013 | 19:02 | מאת: יעל

שלום רב. מבקשת לשאול- בת 49 . מטופלת בטריטייסט 2.5 מ"ג. סבלתי מטחורים טרומבוטים וטופלתי בבטרן. לאחר 10 ימים שבהם חל שיפור, עברתי ארוע של אובדן ראיה בעין אחת למספר שניות - דקה. נבדקתי במיון, ct מוח תקין , באשפוז נבדקו גם הולטר לב ודופלר עורקי צוואר - תקינים . הארוע הוגדר כ ארוע מוחי חולף - tvi. שאלתי היא - האם יכול להיות קשר בין ספור הטחורים הטרומבוטיים שאולי "זרקו" תסחיף למוח - או שאין אילו קרישי דם מסוגכזה? סליחה על "האריכות" ותודה

26/04/2013 | 21:23 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך לא, אין קשר בין השניים - תסחיפים מאיזורי הגוף נעצרים לרוב בריאות ולא במח - יחד עם זאת ברפואה הכל אפשרי

מנהל פורום טחורים