טיפול בעצירות

דיון מתוך פורום  טחורים

08/08/2012 | 18:40 | מאת: דרור

שלום יש לי שאלה בקשר לעצירות.אני יחסית אוכל בצורה טובה פחות או יותר ולפעמים יש לי עצירות וממה זה יכול לנבוע האם עצירות יכול להיגרם מזה שאני הולך להתרוקן לחוץ ולא רגוע מהחשש שלא הצליח להתרוקן או שמה התזונה שלי לקויה כי אני גם צמחוני ובקשר לגילי אני בן- 34.5

11/08/2012 | 09:20 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך ברוב המקרים העצירות נגרמת משתיה לא מספקת - אם אתה צמחוני אתה בוודאי אוכל סיבים בכמות מספקת - מציע לך תוסף מזון כגון קונסיל - צמח - ושתיה מרובה

15/08/2012 | 15:26 | מאת: Gramse

הטיפול האידיאלי בעצירות הינו באמצעות שינויים באורח החיים ובהרגלי התזונה ושילוב תוספי תזונה טבעיים המסייעים לתהליך: הגברת הכמות היומית הנצרכת של סיבים תזונתיים (25-35 גרם ליום) אשר מגדילים את נפח הצואה ומעודדים פעילות מעיים תקינה. מוצרי מזון כגון פירות וירקות בקליפתם, סובין חיטה, דגנים מלאים, קטניות, קוואקר, פירות יבשים ועוד מכילים כמות גדולה של סיבים תזונתיים. שתייה של כ- 10 כוסות מים ביום מועילים לריכוך הצואה. ניתן לשלב גם חליטות צמחים שמעודדות יציאות ועוזרות לניקוי הגוף, כגון: היביסקוס, גדילן מצוי, שן ארי. כמו כן, ניתן להיעזר בהשריה ביתית של תערובת תאנים, משמשים ושזיפים – להשרות אותם במים למשך הלילה ולשתות לאחר מכן את מי ההשריה. הימנעות או הגבלת הצריכה של מזונות שיש בהם מעט סיבים תזונתיים (כגון גלידה, גבינה, בשר, מזון מעובד ועוד), כמו כן רצוי להפחית צריכה של פחמימות וסוכרים פשוטים. רצוי לשלב בתזונה מיצי ירקות ירוקים ועשב חיטה שעשירים בכלורופיל ועוזרים לניקוי המעיים. כמו כן, רצוי לשלב פירות שעשירים באנזימי עיכול: אננס, פפאיה, מלון. יש לבצע שינויים בסגנון החיים ולשלב מס' פעמים בשבוע פעילות גופנית כגון הליכה, ריצה קלה, רכיבה על אופניים, שחיה ועוד, אשר מגבירה את זרימת הדם בכלי הדם ובמערכת העיכול בפרט. כמו כן, רצוי לשלב פעילות מרגיעה המסייעת להפחתת מתחים ולחצים – יוגה, תרגילי נשימות, שימוש בפרחי באך, טיפולי רפלקסולוגיה ועוד.

מנהל פורום טחורים