מישהי הציעה לי ציפרלקס במקום אסיוואל

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

24/11/2018 | 06:11 | מאת: גלי

שלום רב אני לבד בעולם לאחר סכסוך משפחתי על רקע צוואה מזוייפת שזוייפה ע"י אחותי ובתה הגדולה. כמו כן הן גנבו הרבה כספים. היו 2 תיקים הפסדתי כ-2 מיליון ש + 800 אלף ש שכט לעורכי דין שניצלו אותי נשארתי בלי כסף ואני מוכרת ברווחה אין לי גם קשר עם המשפחה המורחבת ואין לי ילדים ובן זוג ברור לי שאם לא הייתי לבד לא היו לי חרדות או לפחות הרבה פחות. אני לוקחת באופן קבוע קלונס 10 מל ליום. כשהחרדות מתגברות אני לוקחת אסיואל 10. לפעמים 20 מל. פסיכיאטר נתן לי פרוטין אך אני לא לוקחת באופן קבוע. לא הסברתי לו מה בדיוק הבעיה. הגעתי אליו כדי שיעזור לי לפטור אותי מתביעה משפטית נוספת ע"י עו"ד בנוסף לצוואה זה בנוסף לעו"ד אחר שפל שתבע אותי כי פיטרתי אותו כל ההליכים נמשכו כ7 שנים. בנוסף העו"ד האחרון השתולל שלא רצה לטפל בתיק הגניבה. בסוף התפשרתי בלית ברירה כי לא היה לי כסף לעו"ד חדש הייתי במצב נפשי מאוד קשה. אני רוצה ללכת לטיפול אך אין לי כסף. אני כמעט לא יוצאת מהבית אך טוב לי עם זה האם ציפלקס יעזור לי עם החרדות במקום הפרוטין הרבה תודה

שלום גלי, הלב נחמץ לקרוא על סבלך הרב ואכן נראה לי שפסיכותרפיה (שיחות) ייטיבו אתך בנוסף על הטיפול התרופתי, אך לכך נגיע בהמשך. הטיפול התרופתי שאת נוטלת באופן שאת נוטלת אותו גרוע ביותר ובטוחני שאף פסיכיאטר לא אמר לך ליטול את התרופות האלה באופן קבוע. שלוש התרופות שייכות לקבוצת הבנזודיאזפינים, שהן תרופות הרגעה שמיועדות לנטילה קצרת טווח (לכל היותר שבועיים) ונקודתית (נניח, לפני מצבי לחץ כמו הופעה בבית משפט במקרה שלך). בשימוש קבוע וממושך הן גורמות לא רק תלות פסיכולוגית אלא סבילות (tolerance), כלומר, כמו שאת רואה בעצמך, את נזקקת למינונים הולכים וגדלים. סכנה נוספת, במיוחד על רקע אופי הבעיות שתיארת, שבשימוש ממושך הן עלולות לגרום דיכאון. הפרוזאק והציפרלקס, לעומת זאת, שייכות לאותה משפחה של תרופות המעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין במוח (SSRI). אינני יודע מדוע הפסיכיאטר החליט על פלוטין (פרוזק) ולא על ציפרלקס. במצב הנוכחי נראה שיש שני יתרונות לציפרלקס: (א) הוא מתחיל להשפיע הרבה יותר מהר מהפרוזק ו-(ב) הוא יעיל יותר לטיפול בחרדה, בעוד שהפרוזק עלול לגרום אי-שקט בשבועיים הראשונים. בכל מקרה, רק פסיכיאטר שרואה אותך יוכל לקבוע מה עדיף, שכן ייתכן שסיפרת דברים שלא סיפרת כן וגרמו לו להעדיף את הפרוזק. בכל מקרה, חשוב שתתחילי טיפול ב-SSRI ויפה שעה אחת קודם ועם התחלת ההשפעה תפחיתי בהדרגה ובפיקוח פסיכיאטרי את המינונים הבלתי סבירים של הבנזודיאזפינים שאת נוטלת עכשיו. במקביל, רצוי מאוד להיעזר בפסיכותרפיה, קודם כל כעזרה ראשונה, כדי שלא תרגישי כל כך לבד בעולם ושנית, כדי להבין את חלקך במצב הקשה. לדעתי, את תופסת עצמך יותר מדי כקורבן של נסיבות ורוע לב של הסובבים אותך. מצבים כאלה הם לרוב תוצאה של שילוב בין גורמים סביבתיים (כמו משפחתך) ואישיותיים (גם אם חלקך במצב הוא שיתוף פעולה פסיבי או אקטיבי עם האנשים שעשו לך עוול). פסיכותרפיה ניתנת במסגרות שונות של השירות הציבורי בתשלום כמעט סמלי. אם תכתבי באיזה אזור את גרה ובאיזו קופת חולים את מבוטחת, אוכל להמליץ על מסגרת מתאימה, אך הצעד הראשון להתחיל טיפול תרופתי שיעמיד אותך על הרגליים תוך זמן קצר יחסית, כך שתוכלי להתחיל לצאת ממעגל הקסמים. אגב, גם ייעוץ משפטי, כולל ייצוג, ניתן ללא תשלום למי שמצבם הכלכלי אכן מצדיק זאת במשרד המשפטים: https://www.gov.il/he/service/legal_aid_application בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות