דכאון חרדה וקשיי שינה

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

16/07/2018 | 12:05 | מאת: מיכל

היי, אני בת 36 ומעולם לא סבלתי מדכאון או חרדות כלשהן. לפני כחצי שנה רזיתי מספר קילוגרמים ולאחר שהבנתי מהסביבה ומייעוצים קוסמטים שהפנים שלי איבדו את השומן והתבגרו באחת נכנסתי בהדרגה לדכאון וחרדות קשים עד חוסר יכולת לישון בלילה. יש לציין שתמיד הייתה לי חשיבות גבוהה מאוד ליופי ואסתטיקה ותמיד אהבתי את פני וקיבלתי אותן עד תקופה זו. איבדתי חשק לכל פעילות שהיא ואת החשק לחיים אני הולכת לישון בלילה ומתעוררת אחרי שעתיים עם תחושת חרדה ללא יכולת להרדם, מרגישה מועקה כאשר אני צריכה לצאת מהבית. אני חרדה מאיך אראה עוד מספר שנים ובודקת במראה כל בוקר את הנזקים החדשים. אני מנסה תרופה טבעית המכילה היפריקום מזה 3 שבועות, אולי יש שיפור קל אך לא מספיק מהותי. ניסיתי שיחות פסיכותרפיה אך לאור החרפת בעית השינה המטפלת טענה כי אולי נכון שאפסיק כרגע ואפנה לטיפול cbt. כבר 3 ימים אני נוטלת כדור שינה בונדורמין אך הוא עוזר לי רק לכארבע שעות שינה. קסנגיס וקלונקס לא עזרו לי כלל לשנת לילה טובה. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה רבה.

מיכל היקרה, הקושי שאת מתארת הוא מאוד נפוץ וטבעי וכדי לעשות נורמליזציה שלו אני ממליץ לך קודם כל לצפות בסדרה של עינב גלילי שהחלה אתמול בערוץ 10 על קושי לקבל את הגיל. אמנם משתתפים בה אנשי בידור אך הפעם היא ראיינה גם את פרופ' יאלום, פסיכיאטר ופסיכותרפיסט בעל-שם וגם יש תובנות פסיכולוגיות עם קריצה והומור. לא ציינת, למשל, את מצבך המשפחתי. מן הסתם, יש לכך משמעות ניכרת. אני לא מאושר מחלוקת הבעיה לסוג של "צוות", שאחד יטפל בשינה, כדורי שינה (רעיון גרוע ליותר משבועיים בגלל ההתמכרות) וכד'. להערכתי, אפשר להתאים לך טיפול כוללני שיכלול התייחסות גם לנדודי השינה ואם יש צורך בטיפול תרופתי, אז תרופה אחת שיעילותה נבדקה ולא תרופה לכאורה צמחית אך מפוקפקת כמו היפריקום שכעת כבר מחייבת מרשם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות