שאלה , הצילו , אני קורא לעזרה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/12/2016 | 03:37 | מאת: דודו

שלום , אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פשוטה עם אבחנה מבדלת ל- OCD ודיכאון כפול דיסתימיה וחרדה חברתית (אימה חברתית קשה עד חוסר יציאה מוחלט מהבית) והפרעת אישיות נמנעת קשה , בימים אלה אני סובל מדיכאון מגורי קליני קשה וחריף במיוחד עד כדי מחשבות אובדניות ממשיות כלומר אני אובדני במיוחד , אני מעביר ימים ושבועות שלמים בלי לאכול ובלי להתקלח ובלי לצחצח שיניים ובלי לשטוף את הפנים כלומר אני מזניח את עצמי בצורה קיצונית ביותר וגם כן ההורים שלי מזניחים אותי את הטיפול שלי , יש לי בראש רעיון לחתוך את ורידי היד שלי , אני מרגיש לא מאוזן , אני לא יוצא מהבית בכלל לא מתפקד בכלל אין לי מוטיבציה לשטוף את הפנים או לעשות שום דבר , פניתי בחודשיים האחרונים 3 פעמים למיון בית חולים העמק וסירבו לאשפז אותי גם כן ברמב"ם מסרבים לאשפז אותי וגם פניתי לבית חולים תל השומר שיבא וגם סירבו לאשפז אותי , פניתי לאחרונה לדר יעקב חרמון שאמר לי שהאבחנה שלי היא סכיזופרניה והמליץ לי לעשות בדיקת רוק גנטית כדי למצוא את הטיפול היעיל בשבילי , ורציתי את חוות דעת שלך על הבדיקה הזאת כי היא מאוד יקרה ? אני עכשיו נמצא במצב לא מאוזן בצורה קיצונית , אני מקבל את הטיפול הבא כבר שנתיים ללא שום שיפור , אני מקבל : Seroquel xr 600 mg Lustral 200 mg Clonex 0.5 mg 3 ביום Prolol 10 mg 3ביום פרוטיאזין 25 מ"ג פעמיים ביום סירקדין 2 מ"ג במקום זודורם לשינה אני מקבל גם לרפלוקס החזר וושטי אומפרדקס 40 ולבחילות והקאות פראמין 10 מ"ג עד 3 ביום . בעבר ניסיתי את הטיפול אביליפיי 30 מ"ג + ציפרלקס 40 מ"ג שהפסקתי אותו בגלל שגרם לי לחוסר מנוחה אקטיזיה למרות שהייתי לוקח איתו פרולול 30 מ"ג ביום וקלונקס 1.5 מ"ג ביום , גם הלידול 5 וריספרדל וזיפרקסה גרמו לי לתופעות לוואי קשות אקטיזיה ואקסטרא-פרמידליות EPS . מה חוות דעת שלך ?

טגרטול הוכחה כמפחיתה התפרצויות זעם. היא לא הוכחה כמשפרת סימנים שליליים בסכיזופרניה. בבדיקות גנטיות בודקים קשר בין רצפים של DNA מהמטופל למה שידוע על תגובה ותופעות לוואי של תרופות שכיחות, לא מדובר באבחון שנותן תוצאה מוחלטת של "יעבוד/לא יעבוד" והבדיקה באמת יקרה מאוד.

מנהל פורום סכיזופרניה