האם מותר לקחת כדור סרוקוול בהתחלת הריון ובכלל יש עבר נפשי?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

28/01/2017 | 12:45 | מאת: ליאורה כספי

אני בת 41 נשואה +ילדה . עברתי בגיל 16 התמוטטות עצבים. שוקמתי אחרי אשפוז ושיקום מעון יום. הכדור הבסיס שלי היה מזה 20 שנה ליתיום. אן כן את הבת הבאתי בIVF. כיום אני אחרי ניתוח מזה כמעט שנה בריאטרי שרוול ומטופלת בכדור אחר נפשי סרוקוול. השאלה אם מותר להיכנס להריון עם סרוקוול? אודה שיענו לי על השאלה תודה!

מידע לגבי השפעה של תרופות על העובר אפשר לקבל ממכון טרטולוגי, במכון אוספים מידע מכל המחקרים והדיווחים שפורסמו והם המעודכנים ביותר. ניתן לפנות למכון הטרטולוגיה של הדסה בטלפון 02-5082825. לרוב לתרופות אנטי פסיכוטיות אין השפעות טרטוגניות כמו למייצבי מצב רוח כמו ליתיום.

מנהל פורום סכיזופרניה