ליתיום, מייצבי מצב רוח וויסות רגשי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/01/2017 | 23:15 | מאת: אנונימי

שלום וברכה יש לי כמה שאלות ידוע שליתיום מפחית אובדות, רציתי לדעת מה המנגנון שעליו הוא עובד בשביל זה? לגבי תרופה לוויסות רגשי, יש לי חילופי מצב רוח די קיצוניים ביום יום, איזו תרופה הכי מתאימה לזה? (קווי אישיות גבוליים) אני יודע שרוב המייצבים פועלים בין מצב מאנייה לדיכאון, העניין שאצלי זה יותר ממוקד ואני סובל מחילופי מצב רוח שמשתנים כמה פעמים ביום בתדירות די גבוהה וקושי בוויסות רגשי (כתוצאה מהפרעת אישיות כמו שציינתי) - מה התרופה הכי מתאימה לזה? האם ליתיום או למיקטל? מה המינון המתאים לציקלותימיה לבחור בן 28? האם גם למיקטל מטפל בציקלותימיה? או רק ליתיום? האם גם במינון נמוך ליתיום מראה תופעות לוואי? תודה

יש מספר מחקרים שמראים ירידה באובדנות עם טיפול בליתיום אבל לא ידוע מנגנון הפעולה. מייצבי מצב רוח יכולים לעזור גם בתנודות במצב הרוח שאינן מגיעות לאפיזודות של מאניה או דיכאון. התגובה לליתיום אישית, יש אנשים שלא חווים תופעות לוואי ויש שכן, תופעות הלוואי תלויות מינון וככל שעולים במינון יש יותר סיכוי לתופעות לוואי. אין אפשרות לתת יעוץ תרופתי ללא בדיקה.

מנהל פורום סכיזופרניה