גמילה מאנטי-פסיכוטים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/11/2016 | 02:44 | מאת: אבי לב

אני מתחיל תהליך של גמילה עם הרופא המטפל אבל אני רוצה לקבל כמה שיותר מידע. נאמר שירדתי למינון הכי נמוך שאפשר ואני רוצה להפסיק לגמרי. הבנתי שאפסיק וארגיש שהמחלה חוזרת זה יכול להתפרש לשני כיוונים. סימפטומים מזויפים או אמיתיים. אחרי כמה זמן יודעים שזה כבר לא תסמיני גמילה אלא באמת המחלה חוזרת? הבנתי גם שברגע שמחדשים את הכדור אז הסימפטומים (מזוייפים או לא) נעלמים. האם זה בטוח להתחיל/להפסיק כמה פעמים שרוצים? כל עוד זה בשליטה. אני תכננתי להפסיק שבוע בלי כדורים בכלל... אז לחזור לשבוע במינון הנמוך ביותר.... כל כמה זמן להגדיל את ההפסקה עד שהנפש תתייצב. האם זה טכניקה שאת מכירה? האם זה יכול לעבוד? תודה, אבי.

05/11/2016 | 06:39 | מאת: אבי לב

*** חשבתי לעשות דבר כזה: להפסיק 5 ימים - לקחת יום. להפסיק 10 ימים - לקחת יומיים. להפסיק 15 ימים - לקחת שלושה ימים. להפסיק 20 ימים - לקחת יומיים. להפסיק 25 ימים - לקחת יום. להפסיק 30 ימים - להפסיק אם יציב.

05/11/2016 | 06:57 | מאת: אבי לב

הפסקת טיפול של תרופות אנטיפסיכוטיות לרוב לא מלווה בתסמיני גמילה, אלא אם כן התרופות מאוד מרדימות ואז יכול להופיע אי שקט או קושי בשינה כשמפסיקים. הסכנה בהפסקת טיפול היא בחזרה של מצב פסיכוטי, לכן יש לבצע זאת ביחד עם הרופא המטפל. ההורדה נעשית בדרך כלל בהדרגה ובאיטיות כדי שלא ליצור שינוי חריף, לא מומלץ לקחת טיפול באופן לא רציף.

מנהל פורום סכיזופרניה