החלפת זיפרקסה לאביליפיי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

09/11/2016 | 21:23 | מאת: אלי

שלום לד"ר. אני נוטל זיפרקסה 5 מ"ג כבר 12 שנים. ואין לי שום בעיה עם הכדור חוץ מזה שהיא מקשה עליי מאוד להתעורר בבוקר. אם אני יחליף לאבילפיי לא יהיה לי תלות ספציפית לזיפרקסה? והאם אביליפיי מרדים כמו הזיפרקסה?, ואיזה תופאות לוואיי יש לאביליפיי? ואם אני יחליף לאבילפיי זה יכול לשפר את המצב שאני יוכל להתעורר נורמלי בבוקר? תודה רבה.

זיפרקסה היא תרופה מאוד סדטיבית ויכולה לגרום לקושי להתעורר בבוקר. אביליפיי היא תרופה לא סדטיבית ולכן לא סביר שתגרום לקושי בהתעוררות. את ההחלפה מזיפרקסה לאביליפיי חשוב לבצע לאט ובאופן הדרגתי אחרת עלול להיות אי שקט, כמו בכל הפסקה של תרופה סדטיבית. לאביליפיי יש יחסית מעט תופעות לוואי, תופעת הלוואי העיקרית היא אקטיזיה, אבל התופעה תלויה במהירות העליה במינון, לכן חשוב להעלות לאט.

מנהל פורום סכיזופרניה