מבקש עזרה אני אבוד

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

02/12/2013 | 00:28 | מאת: משה

1. האם התרופה אסטו Escitalopram עלולה לגרום לתחושת אי שקט פנימי וחוסר מנוחה קיצונית ומשמעותית ורצינית ביותר (מצב דמוי אקטיזיה) ושהתחושה הזאת לא חולפת עם הזמן ונמשכת כל עוד שאני משתמש באסטו ? ( כי כאשר התחלתי טיפול באסטו הרגשתי אי שקט ) 2. האם אפשר להשתמש באסטו לטיפול בדיכאון ו OCD (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? האם אפשר להשתמש באסטו ומהו המינון לכך ? 3. האם אפשר להשתמש ב Viepax XR 300 mg ביום לטיפול בדיכאון ו OCD (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? 4. האם אפשר להשתמש בויפאקס XR ביחד ובשילוב עם אסטו לטיפול בדיכאון ו OCD , ומה המינון של כל תרופה יהיה בשילוב הזה ? 5. האם אפשר להשתמש בויפאקס XR ביחד ובשילוב עם לוסטראל Lustral לטיפול בדיכאון ו OCD , ומה המינון של כל תרופה יהיה בשילוב הזה ? 6. אם אפשר להשתמש בלוסטראל Lustral לטיפול בדיכאון ו OCD (עם אותו רקע שנזכר למעלה) ומהו המינון הנדרש לכך ? 7. איזה תרופה מהתרופות הבאות יכולה להחליף Seroquel XR במצב שלי (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית , OCD , תסמינים שליליים של סכיזופרניה ובלי פסיכוזה ותסמינים חיוביים . התרופות הבאות : Solian , אינווגה (פאליפרידון) , Abilify . ? 8. האם אפשר להוסיף Abilify במינון של 2.5 -7.5 מ"ג כאוגמנטציה לטיפול בדיכאון (כשברקע יש סכיזופרניה פשוטה (הפרעת אישיות סכיזוטיפלית) ו OCD והתרופות הבאות :Seroquel XR 1000 mg ביום , פרוטיאזין 25 מ"ג 3 פעמים ביום , Clonex 0.5 mg שלוש פעמים ביום , למיקטל 200 מ"ג ביום , בונדורמין 0.25 מ"ג לשינה .) ? 9. האם אפשר לקחת בבוקר ובצהריים קלונקס 0.5 מ"ג ( ובלילה לקחת פעמיים קלונקס 0.5 מ"ג ביחד עם שניים פרוטיאזין של 25 מ"ג ואחד בונדורמין ( 0.25 מ"ג) לשינה , ושיהיה לי ביום בשעת הצורך כ S.O.S פרוטיאזין (25 מ"ג) עד פעמיים ביום ? 10. האם אפשר להוסיף מודאל לא כתרופה פסיכיאטרית אלא כתרופה לטיפול בבחילות והקאות ומהו המינון הנדרש לכך ? 11. האם אפשר להוסיף דירלין Deralin 10 מ"ג \ 3 פעמים ביום לטיפול בתחושת אי שקט פנימי ? 12. האם אפשר להוסיף טופמקס למניעת התפרצויות כעס והפחתת אגריסיביות ואימפולסיביות ? 13. איזה כדור אנטי-דכאוני אנטי-חרדתי מומלץ לטיפול בדיכאון ו OCD במצב שלי (עם אותו רקע הנ"ל) ?

1. אציטלופרם יכולה לגרום לאקטיזיה. 2,3,4,5,6 אפשר להשתמש בתרופות ולשלב ביניהן לצורך זה, המינון הוא אישי. 7,8,9,13 אי אפשר להמליץ על טיפול תרופתי בלי בדיקה והיכרות עם ההיסטוריה הרפואית. 10. לחלק גדול מן התרופות האנטיפסיכוטיות יש השפעה נוגדת בחילות והקאות, כולל מודל. 11. דרלין ניתן כטיפול באקטיזיה. 12. טופמקס לא הוכח כמפחית התפרצויות או אימפולסיביות אבל לפעמים נעשה ניסיון בתרופה זו.

מנהל פורום סכיזופרניה