דרכי טיפול במחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

12/10/2018 | 08:43 | מאת: א.

אני רווקה בת 18, לפני כמה שבועות התחילו לי מחשבות טורדניות שקשורות לדת ומאז המצב החמיר ונושא המחשבות התרחב גם למשבות אלימות ומיניות. אני משתדלת לקחת את זה ברוגע ובשלווה ולא להילחץ מהדבר כדי שהמצב לא יחמיר. אני מעוניינת לקבל טיפול מקצועי לכן קבעתי תור לפסיכותרפיסטית בקופת חולים. כמובן שהתור נקבע לעוד הרבה זמן כי זה קופת חולים והכל מאוד עמוס. השאלה שלי היא כזאת: הפסיכיאטר אמר לי שאין לי ocd והמליץ לי על טיפול cbt אני התעקשתי לקבל טיפול פסיכותרפיה כי אני יודעת שהcbt חעזור לי לטפל בתופעה, לא בגורמים לה ואני רוצה לטפל בדברים מהשורש. אני לא מחפשת קיצורי דרך. אבל גם קשה לי להתמודד ללא עזרה עם המחשבות. האם אפשר לשלב שיחות פסיכותרפיה עם cbt? וחייב שזה יהיה על ידי אותו מטפל? אני יכולה ללכת לשני מטפלים שונים? ואם לא אפשרי והדבר מורכב כאיזה סוג טיפול כדאי קודם להתחיל?

היי א יש קצת בלבול במה שכתבת... מה שאת מתארת בהחלט יכול להיות OCD אך מטפל שמוסמך צריך לפגוש אותך ולהכירך כדי לדעת בוודאות. כיום הדרך המומלצת ביותר לטיפול ב OCD היא טיפול תרופתי יחד עם CBT יחד עם זאת מטפל שמוסמך גם בגישה שהיא יותר ארוכת טווח כמו הדינאמית יכול להציע לך טיפול אינטגרטיבי כלומר: לטפל ג ם במחשבות הטורדניות ואיך להתמודד איתן וג ם במה שכינית: עבודה מן השורש ולעומק. בהצלחה :) ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה