צניחת רחם והתקן מירנה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/02/2020 | 11:59 | מאת: מילי

שלום וברכה, בת 34, שלושה חודשים אחרי לידה שלישית (לידה תקינה ללא התערבות מכשירנית, תינוקת במשקל 3.120). מרגישה חולשה ואי נוחות בנרתיק. ללא בריחת שתן או תכיפות. בבדיקה עצמית הרגשתי בעומק הנרתיק מעין גוש (לא מאוד עמוק אך גם לא בולט החוצה) ותהיתי לגבי צניחת רחם אך בבדיקה הגניקולוג שלי לא ראה דבר ואמר שאולי מדובר בצניחה קלה בלבד. באותו הביקור הוא הכניס לי התקן מירנה ואמר שאין קשר בין השניים וזה לא אמור לפגוע בתפקוד ההתקן. מאז ההתקן עברו מס' שבועות בהם אני סובלת מהכתמות דמיות כל הזמן (הבנתי שזה תקין עם מירנה) ותחושת החולשה/רפיון בנרתיק גברה ומציקה. האם לדעתך יש קשר להתקן? האם רצוי להוציא אותו? יכול להיות שהוא זז ממקומו? בנתיים אני ממתינה לבדיקה אצל אורוגניקולוגית בעוד מס' שבועות וכן פיזיותרפיה, אבל כרגע ועד שתהיה לי אבחנה, אני מעט לחוצה ומתוסכלת מההרגשה. אשמח לעצתך.

מילי שלום ומזל טוב ללידתך! הכתמה דמית לסרוגין אכן אופיינית למירנה בשבועות הראשונים. בנוגע לתחושת הריפיון / צניחה לא ידוע על קשר לנוכחותו של התקן תוך רחמי. אלה תופעות נפוצות בקרב נשים אשר ילדו לידות וגינליות. במצבים קלים ניתן ואף מומלץ לעבוד על חיזוק שרירי רצפת האגן. לעיתים אף יש צורך להשתמש בתומכן (פסרי) נרתיקי על מנת להפחית את תסמיני הכובד והבלט בנרתיק. הערכה ע"י רופא/ה ארוגינקולוג/ית חשובה במטרה לאבחן במדוייק את המצב כעת, הן לצורך תיעוד ומעקב בהמשך והן על מנת לדון באפשרויות הטיפול בין אם שמרניות (פיזיותרפיה / תומכן) ובין אם התערבותיות (ניתוח) במידה שתחול החמרה בחומרת של התסמינים אותם את חשה. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן