צניחת נרתיק קדמי לאחר לידה ראשונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/08/2019 | 09:50 | מאת: אא

היי, לאחר לידה ראשונה ( לידת ואקום עם משך זמן של לחיצות ארוכות) חודשיים לאחר הלידה אובחנתי בצניחה מינימלית של דופן קדמי של הנרתיק. הרופא לא ציין מהי הדרגה. אני רואה את האיבר עם מראה בנאתיק ויש לי תחושה שיש לי משהו בין הרגליים במשך היום. 1. האם טיפול פיזותרפסטי יכול להעלים לחלוטין את הצניחה בעזרת תרגול קבוע? או ברגע שיש צניחה התרגול עוזר רק לשימור המצב? 2. ממה ממולץ להימנע ביום יום כדי לא להחמיר את המצב מלבד הרמה של דברים כבדים? 3. הצניחה של האיבר לא מפריע למחזור החודשי לצאת דרך פתח הנרתיק? 4. הצניחה לא אמורה להפריע במתן שתן ? 5. מעבר לתחושה הלא נעימה שיש משהו למטה. לאילו בעיות נוספות גורמת הצניחה? 6. האם אי פעם אוכל לחזור לעשות ספורט שכולל ריצות וקפיצות? 7. האם הליכה מחמירה את המצב? סליחה על השאלות הרבות, אני מאוד לחוצה מהמצב כרגע. תודה רבה

שלום לך, 'צניחה מינימאלית' אינה הגדרה רפואית. בד"כ מתחילים לחוש בתסמינים של בלט בנרתיק ואי נוחות כאשר הצניחה הינה בדרגה 2 כלומר קרובה לפתח הנרתיק (ולא מינימאלית). 1. חיזוק שרירי רצפת האגן עשוי להועיל אם כי בד"כ לא עד כדי להשיב את האיברים הצנוחים לעמדתם האנטומית הנכונה. 2. פעילות שכרוכה בהפעלה אגרסיבית של שרירי הבטן (דחיקת משקולות, כפיפות בטן אינטנסיביות וכו') אינה מומלצת כיוון שהעלייה בלחץ הבטני מופנית לאזור המוחלש ממילא ועם הזמן עלולה לגרום להחמרת הצניחה. בנושא הזה טוב להיוועץ גם בפיזיותרפיסטית לשם הנחיות יותר ספיציפיות. 3. אין כל הפרעה בהקשר לווסת. ישנן נשים שעקב הצניחה מתקשות בשימוש בטמפון כיוון שהוא עלול להיפלט ואינו נשאר יציב בנרתיק. 4. צניחה בדרגה מתקדמת (בד"כ 3-4) לעיתים גורמת לכיפוף צינורית השופכה ועקב כך האטה בזרם השתן ולעיתים התרוקנות בלתי מלאה. 5. בדרגות המתקדמות הצניחה עלולה לעודד דלקות בדרכי השתן (עקב שארית שתן הנוטה להזדהם) וכן פציעה של רירית הנרתיק כתוצאה משפשוף הרקמה הצונחת כנגד פתח הנרתיק. לעיתים עלול להיגרם אף דימום קל. חלק מהנשים הסובלות מצניחה אף חשות בכאב גב תחתון או בטן תחתונה ולעיתים נלווית גם הפרעה בפעולת המעיים. 6. בהחלט כן, אפילו כיום. במידה שהצניחה מפריעה לכך ניתן להשתמש בתומכן נרתיקי (פסרי) בזמן פעילות ספורטיבית. 7. הליכה ככלל אינה צפוייה להחמיר את המצב. אבל לאורך שנים צניחת אברי האגן נוטה להחמיר אם אינה מטופלת. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

12/08/2019 | 08:58 | מאת: אא

תודה רבה על התשובות. שאלה נוספת אני עדיין מרגישה אי נוחות בפות ומין מתיחות למטה כאילו עדיין יש תפרים. בנוסף, עדיין יש לי כאבים בעצמות הישיבה ולא נוח לי לשבת האם יש דרך לבדוק האם נשארו אולי תפרים פנימיים שלא רואים בעין? תודה

אני בחופשה אז קצת מתמהמה.... פחות סביר שעדיין ישנם תפרים. התפרים בהם משתמשים לאחר לידה בד"כ נספגים תוך כששה שבועות. קיימים תפרים אחרים שנותרים עד 3 חודשים אבל בד"כ לא נהוג להשתמש בהם בתפירה שלאחר לידה. נשמע שאת צריכה להיבדק.... בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן