כאב ואי נוחות מעצם הזנב לנרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/11/2018 | 11:47 | מאת: טל

בוקר טוב בת 39 +2 הריונות תקינים. מזה כ9 שנים במעקב רפואי עקב שינויים בתאים בצוואר הרחם(CIN1ׂ )בדיקת פאפ לפני 4 חודשים תקינה בקולונסקופיה- לא נמצא שינויים משמעותיים ואף היתה הטבה באזור הנגוע. לפני כחודשיים התחילו מעין התכווצויות/כאב למשך שניות בפות(כאב שלרוב מתחיל לאחר סיום המחזור )ומתעצם בביוץ ולעיתים מופיע כאב במפשעה ובעכוז/הכאב מורגש מעצם הזנב וכאב על בסיס יום יומי ופוחת לקראת הווסת .הייתי השבוע אצל רופא נשים בבדיקה גניקולוגית לא נמצא דבר ואולטרסאונד תקין. קראתי באינטרנט שיש בעיה ברצפת האגן עם תסמינים כמו שאני מתארת ייתכן? יש לי השבוע אולטרסאונד רקמות רכות בעצם הזנב מכיוון שהתלוננתי כל כאב ואי נוחות כאילו אני יושבת על גולה(בדיקת פרקטולוג תקינה ) מה עוד עליי לבדוק? יש לציין שאני במצב נפשי לא טוב ובכל פעם שלחוצה מרגישה יותר את הכאב. (אולי ראוי גם לציין כשאני עושה פעילות גופנית הכאב פחות מורגש) תודה מראש

דניאלה שלום, קשה לאמר על סמך התיאור במה בדיוק מדובר. תסמונות כאב באגן אופייני שנגרמות עקב תופעות כגון אנדומטריוזיס או אדנומיוזיס (ואז מתבטאות בעיקר בכאב בזמן הווסת), תסמונות הקשורות בשלפוחית השתן (בהן התסמינים העיקריים קשורים באגירת השתן או במתן שתן) או בטונוס שרירי מוגבר ברצפת האגן. לעיתים גם בעייה בעמוד השדרה הגורמת ללחץ על סיבי עצב עלולה לגרום לכאב כפי שאת חווה. יתכן שכדאי לעבור הערכה במרפאה אורוגינקולוגית על מנת לנסות לאפיין יותר את מקור התסמינים ולהשלים בדיקות עזר רלוונטיות. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן