ציסטוצלה דרגה 2 או 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/07/2017 | 11:29 | מאת: דנה

שלום, ילדתי תאומים בניתוח קיסרי חירום לפני כ 3 שנים ומאז הלידה יש לי תכיפות במתן שתן; מבקרת בשירותים מספר רב של פעמים ביום, יש לחץ אך בד"כ יוצא מעט. השבוע הייתי בבדיקה גיניקולוגית והאבחנה הינה רפיון רצפת האגן, ציסטוצלה דרגה 2 או 3 ללא רקטוצלה. יש לציין שאין לי דליפת שתן. השאלה מה המשמעות של דרגה 2 או 3? איזה אופציות לטיפול ניתנות בדרגות אלה? האם פיזותרפיה של האגן מספיקה? תודה רבה

דנה שלום, מדובר בצניחת אברי האגן (בעיקר המדור הקדמי ברצפת האגן קרי שלפוחית השתן והדופן הקדמי של הנרתיק) בדרגה מתקדמת. במצב זה פיזיותרפיה לחיזוק שרירי רצפת האגן על פי רב אינה מספיקה ומומלץ טיפול ע"י תומכן נרתיקי (אביזר עשוי סיליקון שמוחדר לנרתיק ותומך מכאנית במבנים הצנוחים) או טיפול ניתוחי שמטרתו להשיב את אברי האגן לעמדתם האנטומית הנכונה. הבחירה בין אפשרויות הטיפול תלויה במידה רבה בתכניות הילודה העתידיות שלך ובהעדפותיך. מומלץ לפנות לייעוץ במרפאה אורוגינקולוגית. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן