עדות ל DVT בשוק לאחר US

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

30/10/2018 | 00:34 | מאת: גיא

בן 60 לא מעשן ללא תרופות ואו מחלות כרוניות, BMI22. לפני שבועיים התחילו כאבים (לא חזקים) בשוק שמאל לאחר כשבוע כמעט שפסקו והתחילה נפיחות מסוימת בקרסול הפנימי. היום בבדיקת יואס כלי דם התגלה "מתחת לברך ב POP V הדסטאלי ומטה יש עדות ל DVT " בממצאים כתוב גם טרומבוס מלא ב POP V וב TPV . נשלחתי למיון מיד ושם נתנו קלקלסן 60מג פעמיים ל10 ימים, המשך טיפול בנוגדי קרישה ובירור קרישיות במרפאה. השאלה אם זו הדרך המקובלת והנכונה במקרה הזה? תוך כמה זמן תפתח הפקקת? מתי צריך לחזור על הבדיקה? האם הזריקות יוחלפו לכדורים ואיזה? האם זה לכל החיים? ןאם לא אז תהליך ההפסקה הוא מידי או הדרגתי?

31/10/2018 | 03:26 | מאת: גיא

בנוסף: אני מתפלא שלא לקחו ממני בדיקת דם של נוגדי קרישה לפני התחלת הקלקסן, עכשיו לא נדע אם יש בעייה איתם כי כבר התחלתי בטיפול. איך יבררו קרישיות יתר? במקרה והגיעו כבר קרישונים קטנים ללב או לריאות, הטיפול הזה מטפל גם בהם? בינתיים האם אפשר להתנהל כרגיל כמו ספורט הליכה או יש דברים שצריך לשמור, להוריד, להפחית? גרב לחץ? להרים רגל. וכו..

31/10/2018 | 13:01 | מאת: פקקת

זה הטיול המקובל פקקת נפתחת לרוב במהלך 6 שבועות 3 חודשים אך לאעיתים לא הכל נפתח. בדיקת קרישיות ניתן לקחת ולבדוקעם קלקסן רצוי גרב אלסטית לחץ 2 שלמה למשך היום הקלקסן והטיפול ה בקדורים קסרלטו למשל לא פותח ח פקקת רק מונע יצירה חדשה שלה הגוף בעצמו במנגנונים פנימים מטפל להמסת הקרישים משך הטיפול לרוב 3 חודשים ואז ניתן לחזור על דופלקס

06/11/2018 | 00:24 | מאת: גיא

תודה על תשובתך ד"ר אברהמי. בינתיים נלקחו בדיקות קרישיות ועברתי לקסרלטו. אין כאבים וקצת נפיחות בצד פנים הקרסול. השאלה האם בשלב הזה אמורות להיות מגבלות מסוימות פיזיות/גופניות או תזונה ? אם סתימה מלאה בוורידים העמוקים (לפי שכתבתי בהתחלה) והשוק לא נפוח אז איך מתנקז הדם שמגיע לשוק? איך מבררים אם אולי יש גם סתימות נוספות בכלי דם נוספים בגוף ? אודה לך מאוד על תשובתך

מנהל פורום כלי דם ורידים