בחירת מין הילוד

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

07/04/2010 | 10:41 | מאת: ביצית

דר' גבע שלום יש לנו 3 בנות ואנו מאוד רוצים גם בן. קראתי באתר שלך שאתה עושה את הטיפול הזה בקייב. רציתי לשאול מדוע ניתן לעשות את הטיפול רק בחול ואי אפשר בארץ? והאם התוצאות בטוחות? כלומר, אם אנחנו רוצים בן- בטוח יהיה לנו בן? תודה

08/04/2010 | 09:36 | מאת: ד"ר אלי גבע

בחירת מין הילוד מתאפשרת כיום באמצעות הפריה חוץ גופית (IVF) בשילוב עם איבחון גנטי טרום השרשתי (PGD/PGS). בתחילה פותחה השיטה על מנת למנוע מחלות גנטיות העוברות בתורשה (לדוגמא, ציסטיק פיברוזיס, טיי-זקס, המופיליה ועוד). כיום, באמצעותה ניתן לאבחן את מין העובר בשלב של 4 ימים. לשם כך, על בת הזוג לעבור השראת ביוץ והפריה חוץ-גופית. ביום השלישי להתפתחות העובר, אנו מבצעים ביופסית תא בודד מהעובר בין שישה - שמונה התאים. תא עוברי תקין מכיל 46 כרומוזומים הכוללים את שני כרומוזומי המין XX בעובר ממין נקבה ו XY בעובר ממין זכר. במעבדה הגנטית אנו מבצעים אנליזה גנטית המאפשרת לנו לקבוע את המין (נקבה או זכר). בשיטה זו, ניתן לאבחן את מספר הכרומוזומים בעובר ולאבחן במקביל ליקויים כרומוזומליים נוספים (לדוגמא, תסמונת דאון, שלושה כרומוזומי 21 ) ועוד.

11/04/2010 | 19:21 | מאת: מעניין

שלום דר גבע אם אני בכל מקרה עושה הפריה חוץ גופית, האם אני יכולה לבחור גם את מין התינוק? תודה

11/04/2010 | 19:29 | מאת: ד"ר אלי גבע

כן. ניתן לבצע את ההליך. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות