ANA חיובי - משמעות והאם ניתן להניק

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/06/2018 | 22:00 | מאת: דנה

שלום רב, בת 32. ילדתי לפני חצי שנה בן ראשון בלידה קיסרי (חירום) שלאחריה הייתי מאושפזת במשך 10 ימים עקב זיהום בשל חיידק איקולי ואנטופוקוליס קקליס בנרתיק. טופלתי במספר סוגי אנטיביוטיקות במשך כשבועיים. מאז עברו כמה חודשים ולאחרונה התחלתי להרגיש כאבי מפרקים (בעיקר באגודלים ובעיקר בשינה). פניתי לרופאת משפחה ששלחה אותי לבדיקות דם. Ana יצא חיובי (רמה 2). Rf בטווח הנורמה.Crp קטן מ0.5. אנטי Dna לא נבדק. כדוריות לבנות נמוכות מעט. תרבית שתן חזרה חיובית. ברזל נמוך (אנמיה שמטופלת כבר שנים). בעברי שתי הפלות. קרישיות יתר נבדקה ויצא תקין. שאלתי היא - 1. על פי הנ"ל, האם ניתן לדעת אם מדובר בלופוס או דלקת מפרקים? 2. אני מניקה כבר חצי שנה. האם אני יכולה להמשיך להניק את התינוק שלי על אף ה Ana החיובי ובטרם השלמתי את הבירור הרפואי אודות הגורם למדד חיובי זה? אודה על תשובה מהירה

שלום כאב באגודלים מאד שכיח בנשים מניקות לאחר לידה. קרוב לודאי שלא מדובר בלופוס. אין סיבה לא להמשיך להניק. מציע ללכת להבדק אצל ראומטולוג למען הסר ספק.

מנהל פורום דלקות מפרקים