חשש סוכרת סוג1

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

15/07/2012 | 12:16 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 14 לאחרונה אני לא מרגיש טוב אולי אני לא משתין ושותה בכמיות וגם לא רעב מוגבר אבל אני עדיין לא חש בטוב היו לי בחילות ממש יום יומיים לאחר מכן הייתי הייתי מרחף.. חוסר איזון אני יושב על הספה ואחר כך שאני קם שאני קם מהספה אני מסוחרר וחייב להחזיק במשהו ואם לא אני רואה הכל כהה כאילו עוד שנייה אני מתעלף חשוב להזכיר שאני רזה וכשהלכתי לרופאה היא אמרה לי שאני בתת משקל ואחרי 5 ימים העלתי 2 קילו בכוח זה יכול להיות בגלל התת משקל החולשה והעייפות הזאת והסחררות וחוסר האיזון?.. עשיתי גם סיפרת דם לפני 3 חודשיים חודשיים וחצי והיא אמרה לי שאין לי כלום בדם.. לסיכום:האם כל התסמינים האלה זה מתת תזונה?.. תודה רבה.

15/07/2012 | 12:39 | מאת: אנונימי

שעשיתי את הסיפרת דם לפני 3 חודשיים חודשיים וחצי לא היה חסר לי ברזל בדם.

26/07/2012 | 12:58 | מאת: איזבלה אינסל

שלום. הסימנים של הסוכרת הם: צימאון, שתייה מרובה, רעב ואכילה מרובה ביחד עם ירידה במשקל, השתנה מרובה. בנוסף חולשה וסחרחורת. בהמשך יש בחילה וכאבי בטן. אך בכל מיקרה, אם אתה לא מרגיש טוב, חשוב לברר סיבה ע"י בדיקת דם בקופת חולים. לפי סימנים שאתה מתאר, יכול מאוד להיות שיש לך אנמיה או חוסר ויטמין D, שגם דורשים טיפול. בהחלט תת-תזונה (שזה לא אותו דבר עם תת-משקל), ז.א. הימנעות של אכילה של אחד או יותר מאבות מזון (חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים ומינרלים), יכול לגרום לתופעות האלו! גם וקודם, שתייה לא מספקת של מים (פחות מ1.5-2 ליטר ליום) יכולה לגרום לסחרחורות קשות, וסימני התייבשות. גם הפרעות בלחץ דם. ובמידע רבה הפרעות או חוסר שינה! אז תמשיך לעקוב אחרי בריאותך! וגם על תתבייש להטריד את רופא הילדים שלך. ודבר מאוד חשוב: דיכאון ולחץ נפשי מתבטאים בדיוק בדברים שצינתה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1