עקירת שן טוחנת עם כתר במהלך יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/10/2018 | 14:29 | מאת: דין

שלום, אני במהלך יישור שיניים באמצעות קשתיות שקופות. מרכיבה אותן חצי שנה. לפני כחודש חשתי כאב שיניים חזק בשן בה היה כתר .לאחר מס ימים הלכתי לבדיקה והתברר שהשורש סדוק. לצערי היה צורך לעקור את השן. שאלה ראשונה היא: האם ייתכן שהלחץ שהקשתיות עשו גרם לסדק בשורש? שאלה שנייה: עדין יש לי כאבים באזור העקירה בעיקר בימים הראשונים לאחר החלפת קשתית. כמו כן בעת שתיית משקאות חמים. האם זה הגיוני? משהו לר בסדר? אני מאוד חוששת שהשן הסמוכה לה שגם עם כתר, תפגע מהקשתיות וחלילה תמות. יש לציין שכעת חסרה לי שן, ומעבר להוצאה הכספית שעתידה להיןת בגלל השתל, זה גם מאוד מכוער מבחינה אסטתית. תודה מראש, דין

שלום דין הקשתיות השקופות יוצרות לחץ מאוד עדין על השיניים בזמן ההזזה. הכח הרבה יותר קטן מכוח הלעיסה המופעל באופן שגרתי. לכן הסדק יכול להגרם ללא קשר לטיפול האורתודונטי. לגבי הרגישות לחום עליך לדווח לאורתודונט. יתכן והכח המזיז את השיניים יוצר את הרגישות . החלפת פלטות בקצב איטי יותר יכולה להועיל, וכמובן צילום ובדיקת השן. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים