לחץ במרכז הראש למעלה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

21/05/2019 | 17:51 | מאת: לי

שלום דר כתבתי פה בעבר לגבי לחץ בראש בצד שמאל בקודקוד שעבר . אתמול התחלתי להרגיש לחץ ממש במרכז הראש למעלה באמצע . זה לא כאב ופשוט קשה לי לתאר את התחושה זה מין לחץ פנימי אבל לא כאב הדבר גרם לי אתמול לאי שקט הסתובבתי בבית חסרת אונים שפשפתי את הראש ודפקתי אותו במיטה לא הצלחתי לשלוט בעצמי לאחר כשעה וחצי התופעה חלפה . היום שוב אחרי שחזרתי מהעובדה " עובדת עוזרת גננת " הרגשתי שוב לחץ במרכז הראש למעלה וזה מלחיץ אותי וגורם לי להיות לא מרוכזת . מה זה יכול להיות האם גידול מתנהג כך ?! יש לציין שלאחרונה הבחנתי שאני רואה צבעים שונים בכל עין , למשל בעין ימין צבעים יותר בהירים עין שמאל מעט כהים נוירואופטלמולוג ורופאי עיניים שבדקו אמרו שאינם רואים דבר והכל תקין . חרדה אולי ?? אני בת 27

ככל הנראה לי כאב ראש תעוקתי יתכן וקשור למצבי מתח, פני לרופא המשפחה לאבחון וטיפול ראשוני.

22/05/2019 | 15:00 | מאת: נועה

היי לי אני חשה אותה תחושה כבר ארבעה חודשים מן לחץ קל ועמום מציק בראש למעלה גם אותי זה מטריד ושאלתי פה בפורומים אינספור שאלות זה לא כאב שמצריך כדור סתם מעצבן ומלחיץ כל כך מבינה אותך האם עדיין חשה כך או עבר

22/05/2019 | 22:05 | מאת: לי

היי נעה כן עדיין מרגישה זה היה לי לפני חצי שנה תפס אותי חודשיים ועבר כרגע חזר שוב מיום ראשון . בדיוק מה שתיארת לא כאב שעובר בכדור כי זה בעצם לא כאב אלא ממש כאילו משהו לחוץ ותפוס בפנים . הייתי אצל נוירולוג לפני כמה חודשים שאיבחן זאת כלחץ נפשי וחרדה לכן נמנעתי ללכת שוב לבדוק . האם נבדקת ?? אם כן מה היתה האבחנה ? בת כמה את ?? לא אכחיש שאכן מתח נפשי מעורר אצלי יותר את התחושות הללו אבל כשזה מופיע זה שוב גורם לי להעמיק במחשבות שליליות ולדאוג מקווה שיעבור שוב לפני שאתחיל להתרכז אך ורק בתחושה הזו שתעיק עליי את חיי . אני בת 27 ויש לי שני ילדים .

22/05/2019 | 23:21 | מאת: נועה

שוב שלום לי אני בת 44 עם שלושה ילדים ודי חרדתית ורגישה לכל דבר שונה שקורה בתחילה הרופא שייך זאת לסינוסיטיס עברתי בדיקת סיטי של ארובות עיניים אבל לאחר בדיקה אצל רופא אאג אמר שיש סימנים לסינוסיטיס אבל לא רואה קשר בין השניים. כרגע ממתינה לתור חודש הבא לנוירולוג אכן הרגשה מוזרה שלא עוזבת את הראש ושוב אין צורך בכדור כי הכדור לא מעביר את התחושה וגם לא כאב חזק שצריך לשתות עבורו כדור גם אני ככל הנראה כמוך מתעסקת בזה יתר על המידה ואולי זה טריגר מקווה בכל אופן שזו הבעיה אצלי כבר מס' חודשים על בסיס יומיומי יש שעות ביום פחות ויש שעות ביום יותר אצלי גם בשיעול אגב לא כל שיעול יש את אותו לחץ באזור הזה כולל במצח האם פעם שעברה זה עבר כשהתעסקת בזה פחות?

23/05/2019 | 06:49 | מאת: לי

אכן כן זה עבר כשהייתי פחות לחוצה וכשהבנתי שזה נפשי ולא משהו מסוכן . כרגע אני יודעת שאני בתקופת לחץ לכן פחות מתעסקת עם זה שזה הופיע מחדש אבל מפחדת שזה ישאר הרבה זנן ואז שוב יעסיק אותי דרך אגב יש תרופות הרגעה שמטפלות בסימפטום הזה . אם את כלכך סובלת הנוירולוג יכול לתת לך מכירה חברה שעם התרופה נגד חרדה המון דברים עברו לה אני בחרתי לא ליטול תרופות כיוון שאני נרתעת גם מתרופות אבל למה לסבול אם אפשר לטפל הנה אני כותבת לך ומרגישה ליץ בצד שמאל בראש עם שרפה מקווה שאעבור את זה גם הפעם

23/05/2019 | 11:27 | מאת: נועה

האמת שאני נוטלת כדורים לחרדה אבל המון זמן וכנראה זה כבר לא משפיע אני כל הזמן מרגישה את הלחץ והאמת מתעסקת בזה כל הזמן מקווה שזה סתם מלחץ האמת שאני לא בתקופה לחוצה אז לא יודעת למה לשייך את זה עדכני כשזה יעבור אשמח לדעת

23/05/2019 | 12:33 | מאת: לי

היי נועה יעבור יעבור לי קרו המון דברים מהשפעה של חרדה סבלתי קשות היו תקופות שהייתי רק במיטה ופיתחתי מחשבות של מחלות שבעצם לא קיימות גם אם את לא לחוצה תלמדי שזה בתת מודע זה משהו במוח שלנו שמתעורר פתאום ואז אנו נדבקים לזה ועקב זה נוצר קביעות למצב . למשל פעם סבלתי מחרדה שנה שלמה עם דפיקות לב מואצות וראיתי מטושטש =בסוף עבר פעם גררתי את הרגל כי הרגשתי שהיא כבדה לי אחרי חודשיים עבר לאחרונה היה לי כאב בשד שמאלי והיה לי חרדות איומות 5 חודשים מיששתי את עצמי בלי הפסקה הכאב רק הלך וגבר הלכתי להמון בדיקות ואפילו שילמתי עבור בדיקות פרטיות ובסוף גם עבר . הכל בראש אבל זה לא בידינו כיום בגלל שאני מודעת למצב שלי אז אני יותר בשליטה אני מאוד מבינה את הסבל שלך ואת הלילות הקשים אבל בואי לא נשכח אנחנו במדינה לחוצה עבודה ילדים בעיות צרות וכו.. אז אנחנו לא רובוטים ואנו נתונים לשינויים הורמונליים כי אנחנו נשים (דרך אגב נשים סובלות מתנודות במצבי הרוח פי שתיים מגברים ) נכון שאולי לנו הסרטונין במוח שקשור למצב הרוח לא כלכך מאוזן וזה מתיש נפשית אבל נתמודד . הסירי דאגה מליבך הכל יעבור בקשר לתרופה את יכולה להעלות מינון או לשנות אותה את יכולה גם ללכת לטיפול פסיכולוגי זה מרגיע וזה משחרר . האם בעלך מודע למצבך ? אם כן האם הוא תומך בך או שאת בודדה ?? למשל בעלי לא מודע למצב שאני סובלת מחרדות כי הוא בן אדם מאוד חזק וכל נפילה שלי תוריד לו מההערצה אליי אז אני סובלת בשקט , יש לי תמיכה מאמא שמכירה את המצב ומאחותי שגם סובלת מחרדות זה מאוד עוזר תנסי למצוא מישהו שיש לך אמון בו שיתן לך ביטחון שוב , אני מבינה אותך ואת לא לבד תכנסי לפורום חרדה ודיכאון חצי מדינה נמצאת שם .

23/05/2019 | 16:57 | מאת: נועה

חחח השתלטנו פה על הפורום אין ספק שאת צודקת גם לי היו המון מחלות שלא היו קיימות חולשת שרירים קפיצות שרירים ככל שחשבתי על זה הכל התגבר אבל עבר הכאב ראש זה משהו חדש אומנם גם כבר מס חודשים הבעיה כשאני משתעלת גם יש לחץ בראש זה מה שמלחיץ מדפיקות לב ודופק מואץ סובלת כבר שנים יודעת שהיום אנשים סובלים מירידה לבעלי כבר נמאס מכל התופעות אז כבר לא מתייחס מכירה את זאב זאב בסוף באמת יהיה משהו ולא יאמינו לנו חחחח אולי באמת אשנה כדור נמאס כבר מהמחשבות מה יקרה מה יהיה מקווה כפי שרשמתי קודם שבאמת הכאב הוא סתם חרדה ולחץ בתת מודע מאחלת לנו בריאות

24/06/2019 | 20:20 | מאת: לי

היי נועה הלוואי שאת עדיין מתעדכנת נכנסתי לפה לכתוב על קפיצות שרירים שיש לי כבר 5 ימים ברצף בפוקס נתקלתי בהתכתבות שלנו מלפני חודש וראיתי שרשמת שהיה קפיצות שירירים כאילו אלוהים כיוון אותי להיכנס לפה שוב חחחחח תקשיבי יש ליק קפיצות שרירים בכל הגוף ידיים רגליים צוואר פנים ראש ירכיים , מין תזוזות מתחת לעור אני אפילו יכולה לראות אותם זה ממש מלחיץ וכשקראתי חומר על זה עוד יותר נלחצתי היום פניתי לרופא משפחה ואמרתי לו שאני בנוסף מרגישה חולשה הוא נתן לי ללחוץ לו על היד וגם להתנגד ואמר שאין שום חולשה וסירב להפנות אותי לנוירולוג . בבקשה תספרי לי האם את עדיין סובלת מקפיצות שרירים ? מה האופי שלהם והאם עשית אבחנה ??? אני בלחץ נוראי

23/07/2019 | 18:56 | מאת: נועה

היי לי במקרה נכנסתי כי עשיתי mri ומצאו לי ציסטה הרופא אמר שהכל בסדר אבל אנחנו החרדתיות כהרגלנו חופרות כן יש לי עדיין קפיצות כבר עשר שנים אם את רוצה דברי איתי שלחי לי את המייל שלך זה כלום סתם לחץ גם התחושה של החולשה אין לך כלום זה מתאים לחרדים

24/07/2019 | 19:25 | מאת: לי

[email protected] בבקשה דברי איתי אני על סף התמוטטות

26/07/2019 | 17:56 | מאת: נועה

רשמתי לך הודעה במייל

03/02/2020 | 09:03 | מאת: לימור

היי מרגישה בדיוק אותו הדבר כפי שכתבו כאן,לחץ במרכז הראש מציק באופן חריג ,לא כואב בכלל ,רק מציק ונותו תחודת דחף להוריד את הראש למטה כל הזמן.אשמח למענה ממה זה.

12/02/2020 | 14:57 | מאת: לי

בסוף התברר שזה חרדה כרגע אני נוטלת רסיטל . אל תדאגי זה רק נפשי . תחושה שקשה להגדיר אותה ממש מבינה אותך

27/07/2022 | 18:36 | מאת: קרין

היי נועה, האם התופעות עברו לך? מרגישה גם לחץ בראש וכמו דפיקות לב אבל בראש .. יש משהו שעזר לך ? היו לך גם תופעות של חוסר שיווי משקל אבל רק בתחושה לא באמת נפילה או משהו.

15/12/2022 | 03:04 | מאת: ליטל

היי כפי שכולן מתארות כאן,אותה תחושה כבר שנתיים לחץ עמוק במרכז הראש בקודקוד מין דחף להזיז את הראש למטה כל הזמן ולעסות את הקרקפת לא כואב אבל תחושה ממש מציקה גם אני נוטלת קסאנגיס ופריזמה לחרדות.מה ההקשר כאן ? עשיתי סי.טי ב2020 יצא תקין נעלם תקופה שעברתי מקלונקס לקסנאגיס ושוב חזר לאחר שנה.אשמח למענה וייעוץ.

20/07/2023 | 01:16 | מאת: שירי

היי אני גם חווה את מה שאת מתארת , מה הפיתרון לזה ? ממש מציק ובנוסף אני מאוד חרדתית ולוקחת רסיטל אבל הכובד הזה בראש לא עובר...

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש