כאב ראש הגורם להתמוטטות

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

27/10/2018 | 12:09 | מאת: גיל

ד''ר שלום רב רעייתי בת 57 לפני כ 3 שבועות קמה משבעה עקב מות אביה מסרטן, זאת אחרי תקופה ארוכה של סיעוד האב בביתו ועזרה לאמה. התקופה כולה הייתה מתוחה מאוד קשה נפשית, עם סדר יום הפוך וחוסר שעות שינה מרובות. במהלך השבעה, בזמן שיחות על אביה היא נתקפה כמה פעמים בכאבי ראש ((באזור החיבור בין הצוואר לראש)) בלתי נשלטים שגררו חוסר יכולת תפקוד מוחלטת, שכיבה קומפרסים בראש ובצוואר, וטיפול בכל מה שהיה זמין ויכל להקל על הכאבים. כנראה שטיפות אופטלגין היו היעילים ביותר. מאז במשך שלושה שבועות היא חזרה הבייתה, ובכל ערב/לילה בשעה אחרת ישנה התפרצות של כאב הראש. לעיתים מלווה בבחילות קשות ואף הקאות. במהלך הכאבים אי אפשר לגעת בא וזה יכול להיות מלווה בנימלול של הידיים והרגליים בתקופה זאת פיניתי אותה 3 פעמים לבית החולים, ובאחת מתוך השלוש עקב מצבה הסטרסי היא פונתה עם אמבולנס. בבית החולים היא טופלה במיון עם זריקת וולטרן, אופטלגין, פרמין ונוזלים דרך הוריד ושוחררה לאחר שנרגעה, לטענתם לא היה צורך באישפוז. אינני יודע אם יש קשר אך במהלך השבעה כמעט ולא עשתה קיבה ! ברצוני לציין שכל מאמץ, מתח או לחץ יכולים להביא אותה להתפרצות הסטרס. הליכה קצרה ליד הבית ורצון להגיע לשירותים הובילה לסטרס. אנחנו מתגוררים בקומה 3 ללא מעלית, המדרגות הובילו לסטרס (לא בכל פעם) וכמובן מחשבות או לחץ אחר. כרגע היא בהשגחה בבית 24/7 ואני מנסה להבין כיצד ניתן להשיב לרעייתי את חייה וחירותה. קיבלנו את התרופות הבאות: טרמדקס, רוקסט, קלונקס, בונדורמין, לוסק, ואבן, אלטרולט, נקסין, סומאטרידקס, אופטלגין ואדקס. הדבר היחיד אותו אני מקפיד לתת באופן תדיר הוא מגנזיום וטריפטופן שניהם רק יכולים להועיל. בדיקת סיטי ראש שלה הייתה תקינה ובדיקות דם שלה יחסית לכמות משכחי הכאבים שלה גם תקינה. מה עושים ולמי לפנות? האם יש קשר בין המצב הקיבתי לסטרס וכאבי הראש המתפרצים, 15 שניות לפני שזה קורה היא אומרת לי ואני משתדל לתת את התרופות המקלות ביותר. בבית החולים הרופאים קבעו ע''פ מישוש חיצוני שהבטן שלה תקינה. אשמח ואודה לקבל תגובה למייל הישיר המצורף בברכת שבוע טוב גיל

28/10/2018 | 10:04 | מאת: גיל

שאלה חשובה נוספת חלק מההתקפות קורות בלילה תוך כדי שינה האם המצב המתואר שכיח גם תוך כדי שינה בברכת תודה גיל

שלום גיל, נראה שמדובר על כאב ראש הקשור למתח כדאי לשלב הערכה וטיפול אצל פסיכיאטר.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש