תופעות הלוואי של הכדורים

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

04/02/2018 | 15:19 | מאת: מיכל

שלום לך. אחרי שנים רבות שאני סובלת ממיגרנה וטיפלתי בהתקפים באמצעות כל מיני כדורים שרשמו לי (כדורים ללא מרשם לא עוזרים בכלל) אני משתמשת כיום לסירוגין ברילרט 40 מ"ג וסומטרידקס 50 מ"ג ( אף פעם לא ביחד, אני יודעת שאסור לערבב). הבעיה היא שאני ממש סובלת מתופעות הלוואי. יש לי כאבים בגוף (בעור ובשרירים) כמו בזמן התקררות, כאב בגרון בזמן הבליעה ותחושת "עירפול" קלה ואלה מתחילים לפני שכאב הראש מתחיל לעבור (כך אני יודעת שהכדור מתחיל להשפיע אבל התחושות האלה לא קורות כשהכדור בסופו של דבר לא פותר את כאב הראש) ונגמרים הרבה אחרי שכאב הראש עבר, ברמת הכמה שעות וגם אז נשארת תחושת חולשה קלה, אני לא חוזרת להיות 100%. ריזלט לא עובד עליי ואת הסומטרידקס הנוירולוגית הורידה לי מ-100 ל50 מ"ג מתוך תקווה שהכמות הפחותה תקל על תופעות הלוואי אבל זה לא עוזר. יש עוד סוגי כדורים/טיפולים שאפשר לנסות? תודה מראש. יום נעים ושבוע טוב.

שלום מיכל, אלה תרופות השייכות למשפחת הטריפטנים, תרופות ספציפיות למיגרנה יש עוד 2 במשפחה זו בארץ RELERT ו ZOMIG יתכן ןאחת מהן תעזור עם פחות תופעות לוואי לא ניתן לדעת מראש ןצריך לבדוק כל תרופה לגופה מציע לנסות על 3 התקפים כל אחת, היוועצי בנוירולוגית שלך.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש