שחזור עם שתלים

דיון מתוך פורום  שחזור שד

17/03/2014 | 15:30 | מאת: ליאת

שלום, הינני שוקלת לעבור ניתוח כריתה דוצ + שחזור במקום הקרנות שעליי לעבור בסיום הכימו (בוודאות הניתוח יחליף את האופציה הקרינתית). ישנן מספר שאלות המטרידות אותי: 1. האם נכון שהתוצאה האסתטית טובה יותר בשחזור עם מותחן מאשר בשחזור direct to implant כאשר משאירים את הפטמה? כלומר, ניתן להשיג סימטריה טובה יותר ואף להגדיל את השד.. 2. האם שרירי בית החזה נחתכים בצורה זהה הן בשחזור עם מותחן והן ב direct to implant? 3. האם יהיה ניתן בבוא הזמן לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה TRX/פילאטיס מכשירים/הרמת משקולות וכו? אני שואלת מכיוון שהייתי פעילה לפני הסרטן וברצוני לדעת מה ההשלכות של ניתוח מסוג זה. 4. האם בחתך בקפל השד ניתן לנקות את השד בצורה אופטימלית כמו בחתך רוחבי ? שאלה חשובה עבורי שכן הניתוח יחליף את ההקרנות במקרה שלי. 5.בתור בחורה צעירה מאוד,רווקה שלא עברה לידות והנקה,תמיד רציתי לתקן פלסטית את שדיי (לא סימטריים,מעט נפולים וקטנים) ותכננתי לעשות זאת עד שאובחנתי עם סרטן שד. בהנחה שהינני מאושרת לשמור את הפטמה מהן התוצאות האסתטיות שעליי לצפות להן? ניתוח זה הינו וולונטרי מבחינתי שכן אינני נשאית BRCA אך עם היסטוריה משפחתית. האם אפשר לבחור באופציית המותחן על מנת שאוכל להגדיל את החזה (כרגע כקאפ B מעוניינת ב c מלא),מהן התוצאות האסתטיות שעליי לצפות מניתוח מסוג זה. סליחה על ריבוי השאלות. תודה חמה מראש.

ליאת היקרה, 1. התוצאה האסתטית אכן טובה אם משאירים את הפטמה. יחד עם זאת בצד החולה אם משאירים את הפטמה לעיתים יש צורך בהקרנתה. יש בכך כדי לפגוע בתוצאת השחזור. בדקי אם יש צורך בהקרנת השד במידה ותשמרי את הפטמה. 2. שחזור עם מותחן ללא אלודרם כרוך בהרמה של יותר שרירים מאשר שחזור עם אלודרם ושתל סיליקון מיידי. זהו אחד היתרונות הטמונים בשחזור עם אלודרם ושתל. 3. בדרך כלל ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה, יחד עם זאת יש נשים הסובלות מכאב כרוני המקשה עליהן לחזור לפעילות באותה רמה לה היו מורגלות.זהו אחד מהסיכונים בשחזור שד. 4. שאלה קשה, בחתך תת שדי יותר קשה טכנית "לנקות" את השד מאשר בחתך על גבי השד. הדבר תלוי במיקום הגידול ובגודל השד ורוחבו. התייעצי עם הכירורג המבצע את הכריתה אם הוא מרגיש נוח בחתך התחתון. 5. ניתן למלא את השד בשחזור שד למידה גדולה מעט יותר מזו הקיימת כעת. יחד עם זאת לא ניתן להגדיל את השד יותר מדי כיון שאז יהיה מתח על העור שעשוי לסכן את אספקת הדם אליו ולגרום לנמק עורי. עליך לזכור שאת עוברת שחזור שד ולא הגדלת שדיים. אנו מנסים תמיד לתת תוצאה אסתטית טובה ככל האפשר. יחד עם זאת אין מדובר בניתוח קוסמטי אלא משחזר. מקווה שעזרתי. שיהיה המון בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד