מטפורמין בהריון- האם להפסיק?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

25/04/2016 | 22:32 | מאת: ray of light

שלום, אני כעת בשבוע 6 ובטיפול של מטפורמין בארבעת החודשים האחרונים (2 כדורים ביום), עקב קשיי פוריות ופוליציסטיות. האם ממשיכים בנטילת מטפורמין במהלך ההריון או שמומלץ להפסיק? יש לציין שאני סובלת מהתקפי חולשה רבים (סבלתי גם לפני נטילת המטפורמין אך ההתקפי חולשה גברו בעקבותיו ובעקבות ההריון עוד יותר). אני חוששת שאולי זה כתוצאה מהמטפורמין. רמות הסוכר שלי בגדר התקינות. תודה!

שלום רב, מומלץ להמשיך לטפל ב Metformin עד הסיומו של הטרימסטר הראשון (עד שבוע 12) כדי למנוע אבוד הריון (וזה נכון לגבי נשים עם שחלות פוליציסטיות כמוך). לגבי חולשה, את מציינת כי סבלת ממנה גם לפני מתן מטפורמין. בכול זאת, היתי רוצה לשלול היפוגליקמיות אם כי סבירות נמוכה מאד שמטפורמין לבד גורם להיפוגליקמיה (רמת סוכר נמוכה בהבריון פחות 60מג/דל). יש משתנים רבים, כגון אכילה מסודרת בהריון, משקל שלא ציינת, אולי את סובלת מבחילות וכו). מצבי התקפי חולשה לא תקינים, פני לרופא להמשך בירור (לד בעמידה וישיבה, דופק, מלחים בדם, ברזל או רמת המוגלובין תפקוד בלוטת התריס וכו). בהצלחה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה