קרוהן תת משקל ותזונה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/10/2019 | 20:50 | מאת: אביתר

שלום גיל 48. לפני 6 שנים היה זיהום בשיגלה שגרם לחום ושלשולים שהיו כשבוע. לא טופלתי באנטיביוטיקה. לאחר מכן לא יכולתי לחזור לאכול כרגיל כי משום מה נמשכו תופעות שונות במעי כאבי בטן, לעתים שלשולים ועוד. ירדתי במשך שנה וחצי מ 60 קג ל ל 52 ק"ג עד שבסוף צמצמתי משמעותית את המגוון התזונתי לאכול רק לחם ביצים קשות וטחינה והתופעות פסקו רוב הזמן ( הופיע עצירות בגלל מחסור בסיבים ). עברתי בדיקות דם שהיו תקינות CT בטן תקין. כל פעם שנייסיתי לחזור לגוון את התזונה הופיען כאבי בטן או שלשולים או המון גזים וכו'. לפיכך אני כבר 4 שנים אוכל רק לחם ביצים וטחינה. אפילו ויטמינים לא הצלחתי לקחת כי גרמו לתופעות לוואי וגם אנשור גרם לכאבי בטן. ירדתי במשקל ל 48 קג על 1.80 BMI=15 אמרו לי כל הזמן שזה IBS שאחרי זיהום. באחרונה עשתי בדיקת קלפרוטקטין שיצאה גבוהה 280 ואחרי כמה חודשים שוב 250 לכן יש חשד לקרוהן ואעשה קפסולה. רציתי לשאול. 1. אני סובל מכאב כרוני בצוואר כתף בשל תאונה בעבר. לא לוקח NSAID כי גרמו לבעיות בעיכול וצרבות וכו'. אקמול לא מספיק עוזר. האם במצב המשקל שאני נמצא בו מותר לי לקחת נניח פעמיים שלוש בשבוע 1-2 אופטלגין סהכ כ 4-6 כדורים בשבוע? או שבתת משקל ואולי קרוהן אסור אופטלגין יש יותר סיכון לבעיות בדם מאשר לאדם רגיל? 2. אני קצת תשוש באחרונה. צילום חזה תקין. בדיקות דם תקינות. אלבומין תקין 4.8 אין אנמיה אבל כנראה יש חוסרים. איך יודע אם זה כבר מצב מסוכן או שאפשר עדיין לנסו לעלות בהדרגה עם דיאטנית שמבינה בקרוהן? תודה רבה

שלום רב אין מניעה מנטילת אופטלגין במינונים שציינת. אכן מומלץ מעקב קבוע של דיאטנית גסטרו אשר תעריך באופן מקיף את מצבך התזונתי ותמליץ על האופן בו כדאי להעשיר את התזונה מבחינה קלורית ומבחינה תזונתית על מנת לתקן את החוסרים ולהעלות בהדרגה במשקל. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס