קלפרוטקטין גבוה מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/07/2019 | 19:48 | מאת: רחלי

שלום, מזה כשנה הבן שלי (בן 23) סובל מאי נוחות בבטן, ולעיתים מיציאות המלוות בריר. לפני כשמונה חודשים עבא אירוע של שלשולים חריפים ובבדיקות נמצא קמפילובקטר וטופל באנטיביוטיקה מסוג אזניל. אחרי זה המשיך להתלונן על מיחושים ותחושה לא נעימה בבטן, והרופאה אמרה שזה מעי רגיז . לפני כארבעה חדשים עבר ניתוח להוצאת תוספתן, כאשר בבדיקות אולטרסאונד וסיטי לצורך אבחון אם זה דלקת תוספתן הייתה התלבטות. לבסוף הוחלט לנתחו ונאמר שאכן התוספתן היה מודלק. ועדיין ממשיך עם התלונות כאשר הצואה לעיתים עם ריר. בביקור אצל גסטרו נאמר לו שזה כנראה מעי רגיז ובכל זאת ניתנו לו בדיקות דם וקלפאוטקטין. סםירת דם תקינה, המוגלובין 15.6, כדוריות לבנות 6500 וספירה מבדלת הכל בגדר הנורמה פרט ל eos שבאחוזים מעל הנורמה בערך מוחלט בנורמה. Crp תקין פחות מ 0.05. B12 תקין וכך גם תפקודי כבד. לעומת זאת בדיקת קלפרוטקטין יצאה מאוד גבוהה 1470. מה המשמעות? האם זה מצביע על מחלה דלקתית או יכול לנבוע גם מטפילים במעיים, או חס וחלילה יכול להצביע גם על דברים אחרים. יש לו תור לגסטרו בעוד חודש ובינתיים מאוד לחוץ. בכל התקופה האמורה, כשנה, לא סבל מירידה במשקל או ירידה בתיאבון. תודה על תשובתך.

שלום רב התוצאה מעידה על תהליך דלקתי כלשהוא, אך לא ספציפי לסוג הדלקת- מקור זיהומי יכול לבוא בחשבון (במיוחד שהיה בעבר) והייתי ממליצה להשלים תרביות צואה חוזרות, במידה ואין עדות לזיהום חוזר, יש מקום לבצע קולונוסקופיה ולברר האם יש עדות לתהליך דלקתי לאורך המעי. שירגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס