חשד למחלת IBD - אחרי קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

10/07/2019 | 13:44 | מאת: יוסי

הכול התחיל לפני כחודש עם כאבי בטן לאחר שבוע התחילו שלשולים אינטנסיביים שחלקם עם דם. לאחר שבוע המצב נרגע והופיעו שלשולים וצואה רכה לסירוגין. גם בצואה הגושית ראיתי דם במגוון מקומות וחתיכות. דם אדום ומבריק שמצפה נקודות מסויימות בצואה. בנוסף תחושת חולשה כללית כל הבדיקות דם הדמיות וכו' תרביות צואה תקינות. רופא גסטרואנטרולוג שלח אותי לעשות קולונוסקופיה עקב חשד לIBD. הבדיקה קרתה אתמול , ובשבוע האחרון כמעט ולא היה שילשולים אך עדיין דם בצואה . בדיקת הקולונוסקופיה יצאה תקינה, ונלקחה ביופסיה במידה ונמצא דלקת בביופסיה, היא בעצם עילה לאבחנה למרות הקולו התקין ? אם קולו יוצאת תקינה, זה שולל לגמרי מחלות מעי דלקתיות? ואם כן וכביכול אין לי כלום, מה מסביר את הדם בצואה? קצת מבולבל אשמח לעזרה ועידוד

שלום רב, קליניקה אשר נמשכת פחות מחודש וחולפת יכולה להיות עדיין על רקע זיהומי וחולף (למרות שלא תועד זיהום בתרבית) ומקור הדימום במידה ומדובר בדימום טרי ולא נמצא מקור בקולונוסקופיה, יכול להיות ממקור פי הטבעת (פיסורה/טחורים) ובמקרה וזה ממשיך מומלץ להתייעץ עם פרוקטולוג. תשובת הביופסיה לא מאבחנת מחלת מעי דלקתית אלא יכולה לתמוך תלוי בממצאים. קולונוסקופיה תקינה משמעותה שבמעי הגס אין עדות לדלקת, אך במידה והחשד גבוה שמדובר במחלה דלקתית יש מקום להמשיך בירור של שאר חלקי מערכת העיכול. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס